Antena 3 CNN Politică Ridzi află decizia comisiei: Reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR, favorabili începerii urmăririi penale

Ridzi află decizia comisiei: Reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR, favorabili începerii urmăririi penale

Ridzi află decizia comisiei: Reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR, favorabili începerii urmăririi penale
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
09 Iul 2009   •   11:51

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi se află joi, în Parlament, în ultima zi de activitate a comisiei parlamentare de anchetă în care urmează a se elabora şi raportul final. Recomandarea comisiei se ştie deja. Reprezentanţii PSD, PNL, UDMR şi cel al minorităţilor naţionale vor vota pentru începerea urmăririi penale în cazul ministrului, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare şi de abuz în serviciu. Ridzi a acuzat miercuri seară membrii comisiei că ar fi eleborat deja proiectul şi ar fi luat această decizie încă de marţi, înainte de cea de-a doua sa audiere. Ea a prezentat într-o emisiune un document despre care a spus că ar fi varianta finală a raportului comisiei parlamentare de anchetă.
În replică, preşedintele comisiei, liberala Alina Gorghiua afirmat că actul în cauză nu constituie decât un draft, o variantă intermediară acestui for şi că o decizie finală va fi luată în cursul acestei zile, după deliberări în spatele uşilor închise. Raportul comisiei de anchetă urmează a fi supus apoi dezbaterii plenului Camerei.

Întrebată dacă va demisiona în contextul informaţiilor nou apărute, Monica Iacob Ridzi şi-a reafirmat intenţia de a-şi continua la minister proiectele începute.

La această oră, mebrii comisiei se află în deliberări secrete după ce au constatat că reprezentanţii firmelor de consultanţă şi publicitate care fuseseră invitaţi la comisia de anchetă nu s-au prezentat la audieri. Şendinţa se desfăşoară în prezenţa unui singur reprezentant PDL, Gelu Vişan, restul colegilor săi de partid şi de comisie aflându-se în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, urmând a se alătura mai târziu la lucrări.

Liberalul Bogdan Olteanu a precizat că deliberările ar putea fi întrerupte în cazul în care vreunul din reprezentanţii firmelor contractante ale lucrărilor de organizare a evenimentelor prilejuite de "Ziua Tineretului" se vor prezenta astăzi la audieri.

Potrivit unor surse parlamentare, deputaţii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor din Comisia Ridzi vor ca în raportul final de anchetă să se recomande începerea urmăririi penale a ministrului Tineretului, dar şi sesizarea Curţii de Conturi şi a Gărzii Financiare pentru un control la firmele contractate de MTS, Artisan Consulting şi Mark SRL; în cazul cărora audierile au demonstrat că au acelaşi sediu social şi acţionariat.

În cealaltă tabără, reprezentanţii PDL, aflaţi în minoritate, iau în calcul varianta întocmirii unui punct de vedere separat care să fie conţinut în raportul final. Ei par a a fi de acord numai cu efectuarea controalelor la firmele contractante nu şi cu iniţierea urmăririi penale în cazul ministrului Ridzi.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close