Antena 3 CNN Actualitate Cornel Purcărea: Mircea Băsescu a asigurat utilajele pentru descărcarea a 1.630 tone de muniţie NATO (VIDEO)

Cornel Purcărea: Mircea Băsescu a asigurat utilajele pentru descărcarea a 1.630 tone de muniţie NATO (VIDEO)

Cornel Purcărea: Mircea Băsescu a asigurat utilajele pentru descărcarea a 1.630 tone de muniţie NATO (VIDEO)
Sursa foto: proiectile
24 Aug 2009   •   17:27

Într-o convorbire telefonică în exclusivitate la Antena 3, fostul director executiv al societăţii Romagro S.A., Cornel Purcărea, a vorbit despre o afacere cu muniţie în care a fost implicat şi fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, operaţiune supravegheată de mai multe structuri, printre care şi SRI.

Purcărea a vorbit despre legătura pe care una dintre societăţile la care este administrator a avut-o cu Uzina Mecanică Băbeni. Mai exact, preluarea de muniţie pentru "delaborare" (n.r. demontarea muniţiilor devenite inutilizabile sau periculoase).

Declaraţiile vin după ce jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a postat pe site-ul său informaţia că fratele şefului statului a făcut trafic cu muniţie.

Cornel Purcărea susţine că Mircea Băsescu a asigurat utilajele pentru descărcarea navelor cu muniţii.

"Era cel mai aproape agent economic din zonă care avea un astfel de utilaj", a declarat Cornel Purcărea.

REACŢIA PREŞEDINŢIEI: ATACURILE VOR CONTINUA

Palatul Cotroceni a reacţionat după câteva ore de la declaraţiile lui Sorin Roşca Stănescu. Potrivit unui comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Valeriu Turcan, "este inacceptabil ca bătălia politică să se poarte cu mijloace precum intoxicarea, minciuna sau speculaţiile fără legătură cu realitatea. Atacurile la adresa preşedintelui României vor continua".




SRI A SUPRAVEGHEAT OPERAŢIUNEA

Transportul de muniţie s-a făcut în perioada ianuarie-februarie, anul acesta. Este vorba despre 1.630 de tone de muniţie, în general proiectile de armament terestru.

"Toată aceasta era muniţie NATO care trebuia dezafectată", a mai precizat Purcărea.

Fostul director executiv al Romagro susţine, însă, că firma la care este administrator are toate atribuţiile legale să desfăşoare astfel de activităţi speciale. În plus, acesta a declarat că "operaţiunea de muniţie de la Băbeni a fost făcută sub supravegherea mai multor instituţii: de la securitatea portuară, Poliţia portuară, Serviciul Român de Informaţii (SRI), Poliţia judeţeană şi alte structuri prin forţele lor specifice".

CORNEL PURCĂREA, DESPRE LEGĂTURA CU MIRCEA BĂSESCU:


Precizările lui Cornel Purcărea vin în urma unor acuzaţii care i-au fost aduse de către jurnalistul Sorin Roşca Stănescu. Acesta susţine că Mircea Băsescu s-a ocupat de un transport de muniţie şi substanţe explozive care ar fi fost destinat Hezbollah şi că fratele preşedintelui ar fi fost ajutat de fostul director executiv al Romagro S.A..

Citiţi dezvăluirile lui Sorin Roşca Stănescu despre "afacerea teroristă" în care ar fi implicaţi Mircea şi Traian Băsescu pe site-ul acestuia.

ACUZAŢIILE LUI SORIN ROŞCA STĂNESCU


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: mircea basescu transport munitie
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close