Antena 3 CNN Actualitate Protest pe asfalt, în Bucureşti: Şi-au scris nemulţumirile cu creta, sub geamul primarului (VIDEO)

Protest pe asfalt, în Bucureşti: Şi-au scris nemulţumirile cu creta, sub geamul primarului (VIDEO)

Protest pe asfalt, în Bucureşti: Şi-au scris nemulţumirile cu creta, sub geamul primarului (VIDEO)
Sursa foto: protest
25 Sep 2009   •   22:29

Nici o şedinţă de consiliu la Primăria Capitalei, fără scandal şi intervenţia jandarmilor. Mai mulţi reprezentanţi ai unor ONG -uri au apelat la o formă inedită de protest. Şi-au scris nemulţumirile pe asfalt, cu creta, chiar sub geamul primarului. Protestul neautorizat de 5 minute s-a lasat cu amenzi.

Aşa a început scandalul din faţa primăriei Capitalei. Mai mulţi tineri, reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale, s-au adunat pe trotuarul din faţa clădirii municipalităţii cu 15 minute înainte de a începe şedinţa de consiliu. Au venit înarmaţi cu multă cretă şi o melodie pregătită special pentru consilieri.

Un protest inedit şi neprevăzut. Ultima şansă, au spus ei, de a bloca aprobarea a 29 de proiecte urbanistice controversate ale unor celebri afacerişti precum Constanda. Protestatarii afirmă că monştrii de oţel ar distruge zone protejate şi clădiri istorice.


Pentru că au îndrăznit să scrie pe asfalt, jandarmii le-au scris procese verbale. Fiecare a fost amendat cu 100 de lei. Nici nu s-a terminat bine scandalul de pe trotuar că altul a început în sala de consiliu. Şedinţa s-a blocat chiar la proiectul lui Costica Constanda.

Până la urmă sala s-a golit iar şedinţa a fost suspendată. Ultima şansă ca cele 29 de proiectele imobiliare să fie votate este în şedinţa extraordinară de peste cinci zile.



Observator

×
Subiecte în articol: protest primarie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close