Antena 3 CNN Economic Auto Volvo S60, prezentat înaintea debutului de la Detroit

Volvo S60, prezentat înaintea debutului de la Detroit

Volvo S60, prezentat înaintea debutului de la Detroit
17 Dec 2008   •   11:27

Cum Salonul Auto de la Detroit se apropie cu paşi mari, iar noutăţile auto se ţin lanţ în ultima perioadă, Volvo a decis să prezinte conceptul S60, anunţă worldcarfans.com. Perspectiva Volvo în privinţa acestui sedan de dimensiuni mai reduse este una interesantă, maşina fiind incitantă prin aspectul său.
?Designul sportiv oferă o adevărată promisiune vizuală şi vă pot asigura că noul S60 se va ridica la înălţimea aşteptărilor. Experienţa din spatele volanului este mai bună decât la orice alt model Volvo. Tehnologia maşinii va ajuta pe oricine să fie un şofer mai bun şi mai sigur?, a declarat Stephen Odell, preşedintele Volvo.

?La modelele care vor urma veţi putea vedea din ce în ce mai multe amănunte de design specifice celor folosite la maşinile din cursele auto. Liniile maşinii nu se termină abrupt ci asigură o anumită continuitate. La acest concept acest lucru este vizibil în special în partea posterioară?, a spus Steve Mattin, şeful departamentului de design Volvo.
?Designul scandinavian modern? al maşinii se remarcă prin grila frontală trapezoidală, partea frontală fiind astfel conturată pentru a oferi o personalitate distinctă automobilului. Oglilnzile laterale sunt ataşate prin inetrmediul unui materila transparent care are şi rolul de a semnaliza. Senzaţia de spaţiu din interior este oferită de acoperişul panoramic din sticlă. Uşile pot fi acţionate prin telecomandă şi sunt de tipul ?suicide doors?. Lipsa stâlpului central oferă suficient spaţiu pentru accesul în maşină.

Tradiţia Volvo în privinţa siguranţei a fost şi ea menţinută. Volvo introduce prin conceptul S60 un nou sistem care detectează pietonii ce sar brusc în faţa maşinii. Dacă persoana este detectată de sistem iar şoferul nu are o reacţie imediată maşina va frâna brusc. Sistemul va fi prezent la modelul de serie.

Volvo S60 va fi expus la Salonul Auto de la Detroit de luna viitoare, iar varianta de serie este programată să apară în 2010.
Fotografii: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: concept
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close