Antena 3 CNN Timp liber Muzică Bubu revine pe scena din România, la Young Music Festival, cel mai important concurs muzical pentru tineri

Bubu revine pe scena din România, la Young Music Festival, cel mai important concurs muzical pentru tineri

Bubu revine pe scena din România, la Young Music Festival, cel mai important concurs muzical pentru tineri
03 Sep 2015   •   11:58

În perioada 17-19 septembrie, Arenele Romane vor găzdui cel mai important şi profesionist festival-concurs de muzică modernă pentru tineri cu vârste cuprinse între 5-16+ ani, Young Music Festival.

În primele două zile, pe lângă partea propriu-zisă de concurs, artişti cunoscuţi şi oameni cu experienţă în industria muzicală vor susţine workshopuri cu tinerii şi părinţii prezenţi la eveniment.

Cea de-a treia zi, în care va avea loc finala, va fi cu totul specială, datorită celor trei recitaluri pregătite de organizatori. Cel mai aşteptat moment al serii este apariţia pe scena festivalului a formaţiei "Bubu College Experience", o trupă constituită de Mihai Andrei Cernea „Bubu” şi foşti colegi de ai săi de la Berkleey College of Music din Boston USA.

Pe Bubu probabil îl ştiţi încă de la 4 ani, de pe vreamea când participa şi prezenta emisiuni pentru copii la TVR. Tot de atunci a apărut în diverse spectacole alături de părinţii săi, Crina Mardare şi Mihai Cernea. Toată copilăria şi adolescenţa şi-a petrecut-o într-un contact permanent şi showbizul, prin concertele susţinute atât în ţară cât şi în străinătate. De menţionat apariţia în serialul „Pariu cu Viaţa”, unde a avut un rol principal atât ca actor cât şi ca muzician.

La 19 ani a fost admis şi a început să studieze la cea mai prestigioasă universitate de muzică din lume, Berklee College of Music. Datorită rezultatelor excepţionale, i s-a acordat dreptul de a absolvi facultatea în 2 ani, în loc de 4. După doar 2 ani de studii, Bubu Cernea a absolvit Berklee College of Music din Boston cu „Suma Cum Laude”, cea mai importantă distincţie acordată de facultăţi în SUA. În România, în domeniul muzical, această performanţă este unică.
 
După absolvire, Bubu nu numai că a ales să se întoarcă acasă, unde moment este implicat în mai multe proiecte muzicale, ba chiar plănuieşte să aducă în România cât mai mulţi dintre oamenii cu care a studiat şi colaborat în SUA.

Primii şase artişti care au răspuns afirmativ invitaţiei sale sunt foşti colegi din Berklee şi vor fi prezenţi în Bucureşti în perioada 14-20 septembrie 2015 sunt:

Gabriela Francesca, cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi dansatoare dinm Chicago, a absolvit Berklee în mai 2015 cu specializarea „professional music with focus în vocal performance în song writing”. Are 18 ani de experineţă muzicală, 10 ani experienţă în actorie, 8 ani experienţă în dans şi este foarte populară pe reţelele de socilaizare şi pe platformele online.

Nikko Ielasi, - pianist, keyboardist şi producător italian care în prezent studiază „piano performance” şi „contemporary writing and production” la Berklee College of Music. Influenţat de curentele R&B, gospel şi neo-soul din SUA, şi ţinând cont de backgoundul său în jazz, a lansat trupa Nikkollective, cu care va lansa un prim album în 2016.

Elin Sandberg, basistă de 22 de3 ani din Suedia, studentă în ultimul an la Berkelee, beneficiind de o bursă completă de studii. În cei 3 ani de când se află în SUA, a înregistrat cu artişti renumiţi şi a participat la turnee şi spectacole mari în SUA şi nu numai.

Arnetta Johnson, trompetistă din New Jersey, este studentă în ultimul an la Berkleey. În cei 8 ani de când cântă la trompetă, a colaborat cu artişti şi trupe celebre din SUA, iar de curând şi-a înfiinţat propria trupă, "Arnetta Johnson and S.U.N.N.Y."

Juan Andres Carreno Ariza. Chitarist de succes în SUA, a cântat în festivaluri internaţionale în faţa a sute de mii de oameni, în deschiderea unor trupe precum Maroon 5 şi a colaborat cu Kyrby, Laurien, Paul McCartney sau Kanye West.

Smit Christine Noel, solistă vocală născută în California, a absolvit Berklee College of Music din Boston în mai 2015, a participat la nenumărate turnee şi înregistrări. În prezent, stabilită în Los Angeles, unde îşi continuă cariera muzicală.

Toţi aceşti artişti vor cânta împreună cu Bubu sub titulatura "Bubu College Experience", la Arenele Romane, în seara de 19 septembrie, în cadrul Young Music Festival. În aceeaşi seară, în deschiderea finalei, vor mai urca pe scană Sore şi trupa Viţa de Vie.





 

 

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close