Antena 3 CNN Timp liber Turism Călătorii la întâmplare către o destinație necunoscută | Noul trend din turism, care oferă bilete cu 80% mai ieftine

Călătorii la întâmplare către o destinație necunoscută | Noul trend din turism, care oferă bilete cu 80% mai ieftine

Un nou trend în materie de turism a apărut în Japonia. Doritorii pot cumpăra bilete de avion sau de tren spre o destinație surpriză aleasă aleatoriu de către o loterie, la un preț cu aproape 80% mai ieftin decât prețul inițial.

Călătorii la întâmplare către o destinație necunoscută | Noul trend din turism, care oferă bilete cu 80% mai ieftine
Sursa foto: Gettyimaes | Buddhika Weerasinghe / Stringer
de Ioana Mircea    |    31 Aug 2022   •   14:33

Călătorii la întâmplare către o destinație necunoscută este cel mai nou trend în domeniul turismului apărut în Japonia. Biletele misterioase sunt la mare căutare.

Experții susțin că acest lucru se datorează și faptului că, de multe ori, cei care optează pentru o vacanță nu știu exact unde și cum ar vrea să o petreacă.

Această invenție a japonezilor ar putea revoluționa și revitaliza sectorul turistic, mai ales după perioada grea cauzată de pandemia COVID 19.

Potrivit consultanților în turism și în România ar exista un mod similiar acestui tip de călătorie.

"Și în România am avut acest mod de a călători. Se adresează tinerilor care sunt dispuși să meargă oriunde, se adresează iubitorilor de călătorii care au timp și sunt dispuși să meargă oriunde. Este un concept care nu funcționează în orice perioadă a anului.

De regulă, astfel de pachete vin la capetele de sezon, în low-season, acolo unde deja sunt foarte multe locuri disponibile la hotel și la avion. Avem tur operator care oferă bilete ieftine în capetele sezonului, dar nu garantează un anumit tip de hotel, fiind o propunere cu o selecție de 4,5,6,19 hoteluri.

Așadar, știi că ajungi într-o destinație, că beneficiezi de un anumit pachet de servicii turistice, dar hotelul îl vei primi în funcție de disponibilitatea din momentul rezervării", a declarat pentru Antena 3, Ciprian Enea, consultant în turism.

 

×
Subiecte în articol: turism japonia
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close