Antena 3 CNN Timp liber Turism Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, ales de turiști din 168 de țări. Un oraș din România se află pe locul doi

Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, ales de turiști din 168 de țări. Un oraș din România se află pe locul doi

Organizația European Best Destinations (EBD) și-a dezvăluit lista cu "cele mai frumoase târguri de Crăciun de vizitat în perioada 2023-2024".

Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, ales de turiști din 168 de țări. Un oraș din România se află pe locul doi
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    13 Dec 2023   •   20:29

Pe baza unui record de 600.000 de voturi ale călătorilor din 168 de țări din întreaga lume, organizația European Best Destinations (EBD) și-a dezvăluit lista cu "cele mai frumoase târguri de Crăciun de vizitat în perioada 2023-2024".

Mai mult ca oricând, călătorii par să fie atrași de noile destinații de Crăciun și au ales sărbătoarea de Advent a Ungariei de la Bazilica din Budapesta drept favorită, ceea ce o face cea mai premiată destinație de Crăciun din acest clasament, potrivit Forbes.

Budapesta ocupă primul loc în acest top a patra oară, depășind Zagrebul, care a avut anterior trei premii la rând.

Târgul de Crăciun din Budapesta și-a deschis porțile pe 17 noiembrie 2023 și se închide pe 1 ianuarie 2024. El se află în fața Bazilicii Sf. Ștefan, pe una dintre cele mai frumoase piețe ale capitalei Ungariei.

Craiova s-a plasat pe locul 2

Craiova a ocupat locul doi în acest top, devenind "probabil destinația cu cea mai mare creștere a popularității", potrivit EBD. Craiova a primit, de asemenea, titlul "de cel mai frumos brad de Crăciun din Europa" din partea celor care au votat.

Citește și: Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în topul celor mai frumoase destinații de sărbători din Europa

Alte destinații care apar în top

În acest top mai apar și:

1. Metz, în Franța, selectată "cea mai bună piață de Crăciun pentru familii".

2. Poznan din Polonia are cel mai frumos patinoar de Crăciun.

3. Riga din Letonia are cea mai autentică piață de Crăciun.

4. Valkenburg din Olanda are cea mai bună paradă de Crăciun.

5. Asti-Govone din Italia are cea mai bună piață romantică de Crăciun.

6. Madeira din Portugalia are cea mai bună piață de Crăciun însorită.

EBD lucrează în parteneriat cu peste 350 de birouri de turism europene și cu rețeaua Eden (Sustainable Destinations), creată de Comisia Europeană pentru a promova diversitatea turismului în Europa.

"Cele 20 de Piețe de Crăciun selectate nu sunt doar alei pline de cabane, sunt evenimente culturale și artistice cu concerte, ateliere de creație, lumini de Crăciun, artificii, spectacole, patinoare și sunt angajate pentru sustenabilitate, oferind produse alimentare și obiecte de artizanat locale", explică EBD.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close