Antena 3 CNN Timp liber Turism Escapadă de Paște în Albena

Escapadă de Paște în Albena

Escapadă de Paște în Albena
17 Feb 2016   •   14:46
Asemănată de cele mai multe ori cu Mamaia, Albena este o destinație mult mai liniștită decât faimoasa stațiune românească. Dacă îți faci planuri pentru vacanța de Paște și ești în căutare de relaxare alături de cei dragi, îți recomandăm Bulgaria.

Tradiții unice de Paște

Și în Albena, Paștele este întâmpinat cu mare fast, iar tradițiile sunt dintre cele mai frumoase. Obiceiul postului este vechi de câteva secole bune, iar localnicii se abțin de la bunătăți timp de 6 săptămâni, pentru a-și curăța sufletul și trupul.

În vinerea mare, în Albena se păstrează obiceiul de a ține post negru, iar în noaptea sfântă au loc cele mai multe dintre datini. Turiștii și localnicii deopotrivă merg la biserică în întâmpinarea lui Hristos, iar după slujbă sparg de pereții catedralei ouă roșii. Fetele sunt udate cu aghiazmă pentru a le merge bine tot anul, iar fiecare familie împarte apoi cadouri celor dragi.

În ziua de Paște, se merge cu coșul plin de bunătăți la rude și prieteni pentru a împărți preparate tradiționale, constând în ouă roșii, cozonac, miel, prăjituri și vin. Cel care merge cu coșul este răsplătit cu bani sau cu diverse cadouri. Poți asista și tu la un astfel de obicei în Albena, mai ales că aici obiceiurile încă sunt vii și frumoase.

Preparate delicioase pentru masa de Paște

Când vine vorba de preparatele tradiționale pe care le poți gusta în Albena, de pe masa nu trebuie să lipsească pâinea aburindă bulgărească în care localnicii pun câteva ouă roșii, friptura de miel aromată, drobul și sarmalele, la care se adaugă celebrele "palachinki", un tip de clătită tradițională, baclavaua bulgărească cu nucă și vinul roșu.

 

de Mădălina Isar

Sejur Paste Albena 

Hotel Primasol Ralitsa Aqua Club 4*- de la 35 euro/persoan/noapte, cazare cu all inclusive, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close