Antena 3 CNN Timp liber Turism Muntele pe care se pune taxă pentru a limita turiştii. Autoritățile încearcă să reducă aglomerația

Muntele pe care se pune taxă pentru a limita turiştii. Autoritățile încearcă să reducă aglomerația

Pasionaţii de drumeţii montane care folosesc o rută populară pentru a urca un munte cunoscut vor avea de plătit o taxă. Vor achita banii începând cu luna iulie a acestui an.

Muntele pe care se pune taxă pentru a limita turiştii. Autoritățile încearcă să reducă aglomerația
Sursa foto: gettyimages.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   07:00

Tot mai multe persoane escaladează cel mai înalt munte din Japonia, care este acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului, dar care atrage peste 220.000 de vizitatori anual în perioada iulie-septembrie.

De la 1 iulie, se va percepe o taxă de intrare de 2.000 de yeni (12 euro) de persoană pentru a urca pe traseul Yoshida al celebrului vulcan.

Numărul de persoane care vor urca pe traseu va fi limitat, iar accesul va fi interzis între orele 16:00 şi 2:00.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Traseele aglomerate și gunoaiele care apar tot mai des pe acestea i-au determinat pe oficiali să acționeze. Anul acesta, doar 4.000 de oameni pe zi vor avea voie să urce pe traseul Yoshida.

Conform unei ordonanţe aprobate de regiunea Yamanashi, turiștilor nu li se va permite să pornească între orele 16:00 și 02:00 – parte a unei încercări de a opri așa-numitele "urcări rapide", în care oamenii încearcă să urce pe vârf fără pauze.

"După ce au fost ridicate restricţiile Covid, am început să vedem mai mulţi oameni. Vrem ca aceştia să se îmbrace adecvat pentru munte şi să fie bine pregătiţi", a declarat pentru AFP Toshiaki Kasai, un oficial local.

Muntele Fuji se află la aproximativ două ore de mers cu trenul de centrul oraşului Tokyo şi poate fi văzut pe o distanţă de kilometri întregi.

×
Subiecte în articol: munte muntele Fij japonia traseul Yoshida
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close