Antena 3 CNN Timp liber Turism Pachetele de vacanță, mai scumpe cu 20%. Destinațiile din afara țării preferate de români

Pachetele de vacanță, mai scumpe cu 20%. Destinațiile din afara țării preferate de români

Pachete de vacanţă de sărbătorile de iarnă a crescut cu 20% faţă de anul precedent. Cu toate acestea, unii români aleg să plece în continuare în stațiuni montane din afara țării.

de Ioana Mircea    |    15 Dec 2023   •   10:47

Deși prețurile pentru pachetele turistice de sărbători, au crescut cu 20% față de anul trecut, românii continuă să plece în vacanțe. În ţară, cele mai căutate destinaţii sunt stațiunile montane, balneare şi destinațiile de turism rural.

Traian Bădulescu, expert și consultant în turism a explicat în direct la Antena 3 CNN care sunt destinațiile din afara țării preferate de români, în această perioadă.

"Prețurile au mai crescut față de anul trecut, într-un procent 5 și 20%, în funcție de destinație, de hotel. Mulți turiști aleg destinațiile de iarnă.

Citește și: Țeapa de proporții pe care și-o iau românii în farfurie. În majoritatea țărilor balcanice se întâmplă asta

Prima destinație accesibilă de munte a românilor este Bulgaria apoi Austria, Italia, Franța, dar și Elveția, chiar dacă tarifele sunt mai mari. Sunt turiști care aleg și city break-uri", a precizat Traian Bădulescu.
 

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close