Antena 3 CNN Timp liber Turism Parga, orașul romanticilor incurabili

Parga, orașul romanticilor incurabili

Parga, orașul romanticilor incurabili
27 Iun 2016   •   16:54
Oraș poziționat perfect între Preveza si Igoumentiza, Parga este o combinație uluitoare între plaje idilice străjuite de stânci cu forme ciudate, căsuțe cocoțate pe coline înalte, în culori pastel, castele antice uitate de timp din vremea venețienilor și o bucătărie mediteraneană care îți lasă gura apă...

Sunt nenumărate moduri prin care poți descoperi superba așezare grecească. Poți să te bălăcești în tihnă în apele flancate de formațiuni stâncoase, să urci scările labirintice și în pantă care te conduc către cele mai importante atracții. Să vizitezi Castelul Venețian, cel mai înalt punct al orașului de unde ai parte de o panoramă uluitoare, să înoți până la Mănăstirea Albă aflată pe o bucățică de pământ fix în inima Mării Ionice, ori să practici snorkeling aproape de plajele cu nisip mai fin decât mătasea... orice ai alege, de Parga te îndrăgostești la prima vedere.

Se spune că atunci când zeii au creat lumea, orașului Parga i-au fost dăruite cele mai frumoase peisaje... Aici totul pare că se îmbrățișează cu marea și cerul, plajele fie din prundiș alb, ori nisip fin auriu sunt sărutate de ape în nuanțe de albastru schimbător.

Casele răsfirate pe dealuri parcă ar plonja în orice minut în mare, stâncile gri înconjoară portul plin de magazine, taverne și restaurante fiecare decorat cu tot felul de flori colorate, în timp ce unele străzi pavate cu piatră brută te conduc fie către castelul din timpurile venețiene, fie către plajele ascunse în golfuri. Ce altfel de peisaje romantice ți-ai mai putea imagina?

Parga este despre frumusețe și liniște, aici ajungi mai ales dacă ești un romantic incurabil, dacă cauți un sejur la malul mării în care să te bucuri de frumusețile naturii și de tradițiile grecești, ori dacă mergi alături de cei mici.

 

 

De Mădălina Isar

Sejur Parga 

Vila Nausika 2*- de la 93 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close