Antena 3 CNN Timp liber Turism Top 3 atracţii turistice distincte ale insulei Corfu

Top 3 atracţii turistice distincte ale insulei Corfu

Top 3 atracţii turistice distincte ale insulei Corfu
05 Aug 2016   •   16:44

 Insula Corfu, de pe coasta Mării Ionice, aflată foarte aproape de coasta albaneză, de care este despărţită doar printr-o strâmtoare cu o lăţime de 3-25 km, te aşteaptă într-o vacanţă plină de activităţi interesante şi locuri diverse de vizitat, atracţii istorice, religioase şi locuri moderne de divertisment potrivite pentru fiecare vizitator.

Palatul Achillion este una dintre cele mai impresionante construcții din Corfu, care te cucerește cu ale sale grădini frumoase și vederi pitorești asupra Mării Ionice. Situat în satul Gastouri, la aproximativ 12 km de orașul Corfu, palatul a fost construit în anul 1890 ca reședință de vară pentru Elisabeta (Sissi), împărăteasa Austriei, cucerită la rândul ei de frumusețile uluitoare ale Greciei. Conceput în jurul temei eroului mitic Ahile, palatul este una dintre atracțiile de top din Corfu și poate, dacă te uiți cu atenție, vei recunoaște locul în care a fost filmată scena cazinoului din filmul cu James Bond din anul 1981, „Doar pentru ochii tăi” (For your eyes only).

Una dintre cele mai interesante atracţii religioase din Corfu este Mănăstirea Moni Theotokou, care se găseşte pe coasta de vest a insulei Corfu, deasupra staţiunii Paleokastritsa, construcţie iniţială care datează din secolul XIII, la care s-au adăugat şi alte clădiri în secolele XVII şi XVIII. Amplasată pe un promontoriu şi înconjurată de păduri dese, clădirile din piatră îţi oferă o privelişte impresionantă asupra împrejurimilor. Aceasta este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Corfu, care oferă şi în interior spre admirare numeroase artefacte deosebite ce datează de secole, precum şi un tablou uimitor ce înfăţişează „Judecata de Apoi”.

Familiile cu copii care aleg Corfu pentru vacanţa de vară vor găsi o gamă largă de activităţi şi atracţii, iar una dintre cele mai remarcabile este reprezentată de Aqualand, extrem de apreciat de vizitatori. Situat în staţiunea Agios Ioannis, uşor accesibil din toate părţile insulei, acesta este unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa, care te aşteaptă să te distrezi pe tobogante gigant, un jacuzzi imens, piscine cu valuri, locuri de joacă, castele şi arcade, precum şi un restaurant, un bar şi magazine. Întins pe o suprafaţă de 75.000 mp, Aqualand se găseşte în mijlocul unei grădini impresionante cu dealuri acoperite de păduri luxuriante şi, deşi a fost construit în anul 1997, cu fiecare an se modernizează şi i se adaugă noi atracţii.

 

De Geanina Ichim

 Zboara din Bucuresti catre Corfu

Cursa charter Bucuresti – Corfu – 139 euro/ persoană, bilete de avion dus-intors, taxe de aeroport incluse! Plecari in fiecare luni, compania Tarom. Date de plecare: 22.08, 29.08.2016. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close