Antena 3 CNN Actualitate 10 români, printre care şi minori, prinși în timp ce vindeau 20 de kilograme de canabis într-un sat din Dâmboviţa

10 români, printre care şi minori, prinși în timp ce vindeau 20 de kilograme de canabis într-un sat din Dâmboviţa

Polițiștii antidrog și procurorii DIICOT au prins 10 români care făceau trafic cu droguri de mare risc, printre ei fiind și doi minori folosiți la transportul stupefiantelor.

10 români, printre care şi minori, prinși în timp ce vindeau 20 de kilograme de canabis într-un sat din Dâmboviţa
Sursa foto: DIICOT/Politia Romana
de Milena Niță    |    28 Oct 2023   •   13:42

Procurorii DIICOT și polițiștii Serviciului Antidrog din Capitală au dispus reținerea pentru 30 de zile a celor 10 suspecți cercetați pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

În această lună, cei 10 români au deținut, depozitat și transportat cantități de droguri de mare risc pentru a fi vândute.

Cinci indivizi din grupare au negociat, printr-un intermediar, vânzarea unei cantități de 20 de kilograme de canabis, pentru suma de 80.000 de euro, adică 4000 de euro pe kilogram și o cantitate de cocaină.

Polițiștii și procurorii DIICOT i-au prins, joi, în timp ce făceau vânzarea. 

Citeşte şiSurse: Dorian Popa, prins la volan sub influenţa canabisului. Influencerul a rămas fără permis şi s-a ales cu dosar penal

Totodată, au depistat și alți trei membri, dintre care doi minori care transportau cantitatea de 5,95 kilograme canabis, destinată și aceasta comercializării.

"La data de 27.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 10 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

S-a reținut că, în cursul lunii octombrie 2023, o rețea de traficanți de droguri formată din 10 cetățeni români a deținut, depozitat și transportat în vederea vânzării, pe raza județului Dâmbovița, cantități de droguri de risc și de mare risc, prin intermediul unui inculpat fiind negociată vânzarea unei cantități de 20 de kilograme de canabis, pentru suma de 80.000 de euro (4000 de euro/ kilogram), respectiv a unei cantități de cocaină.

Astfel, la data de 26.10.2023, cinci dintre inculpați au fost prinși în flagrant, într-o zonă extravilană a unui sat din județul Dâmbovița, imediat după ce, unul dintre aceștia, conform înțelegerii prealabile cu ceilalți membrii din rețeaua de traficanți, a comercializat cantitatea de aproximativ 20 de kilograme canabis. 

La scurt timp, în proximitatea zonei în care au intervenit organele de urmărire penală, au fost depistați, tot în flagrant, alți trei inculpați, dintre care doi minori, transportând cantitatea de 5,95 kilograme canabis, destinată și aceasta comercializării.

Ulterior, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Dâmbovița, inclusiv la o fermă și la sediul unei societăți comerciale, fiind identificate și ridicate alte şapte kilograme canabis, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.

La acțiune au participat luptătorii din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", se arată în comunicatul DIICOT transmis, sâmbătă, presei.
 

×
Subiecte în articol: canabis Dambovita droguri
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close