Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: CSM anchetează de o lună cazul violului în grup de la Vaslui

100 de minute: CSM anchetează de o lună cazul violului în grup de la Vaslui

100 de minute: CSM anchetează de o lună cazul violului în grup de la Vaslui
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iul 2015   •   19:28

Alessandra Stoicescu a arătat, la "100 de minute", de la Antena 3, că CSM anchetează de o lună de zile cazul tinerei violate de şapte bărbaţi pe un câmp din Vaslui, în 2014.

Consiliul Superior al Magistraturii a emis un comunicat în care a făcut mai multe precizări privind verificările efectuate de Inspecţia Judiciară referitoare "la măsurile dispuse de judecători şi procurori în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal".

"La data de 23 iunie 2015, preşedintele CSM a înaintat Inspecţiei Judiciare sesizarea formulată de Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, în conţinutul căreia se solicita să se efectueze verificări cu privire la măsurile dispuse de judecători şi procurori în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Vaslui, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal", se arată în comunicatul CSM.

Sesizarea a fost înregistrată atât la Direcţia de inspecţie pentru judecători cât şi la Direcţia de inspecţie pentru procurori. În prezent se efectuează verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indicii ale săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii care s-au pronunţat cu privire la măsurile preventive luate faţă de cei 7 inculpaţi din dosarul menţionat cât şi de către procurorii care au participat în şedinţele de judecată.

Potrivit art. 45 alin.3 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, termenul de efectuare a verificărilor prealabile este de 45 de zile cu posibilitatea prelungirii, motivat, de către inspectorul şef cu încă 45 de zile, se mai arată în comunicat.


×
Subiecte în articol: viol Vaslui 100 de minute
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close