Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: DNA, mutare-surpriză în dosarul Ioanei Băsescu. Vizat ar fi chiar Traian Băsescu

100 de minute: DNA, mutare-surpriză în dosarul Ioanei Băsescu. Vizat ar fi chiar Traian Băsescu

100 de minute: DNA, mutare-surpriză în dosarul Ioanei Băsescu. Vizat ar fi chiar Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2017   •   16:21

Dan Andronic a fost chemat la DNA şi pus sub acuzare în dosarul Ioanei Băsescu. Mutarea pare o ameninţare din partea Laurei Codruţa Kovesi pentru Traian Băsescu, cel care a susţinut că habar n-are despre fraudarea alegerilor ca să ajungă el preşedinte în 2009 şi că, dacă s-a întâmplat, Kovesi şi Coldea să fie arestaţi.

Dosarul în care a fost pus sub acuzare Dan Andronic nu este doar o ameninţare la adresa fiicei lui Traian Băsescu, ci și la adresa lui.

Andreea Sava a reiterat, la 100 de minute, de la Antena 3, care sunt acuzațiile din dosarul Ioanei Băsescu.

Dan Andronic - acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

Potrivit DNA, în declaraţia din 22 septembrie 2016, Andronic ar fi făcut afirmaţii mincinoase cu privire la semnificaţia sumelor de bani încasate de la Giovanni Francesco, iubitul Ioanei Băsescu, la acea vreme. De asemenea, Andronic ar fi încercat să acrediteze ideea că sumele nu au fost pentru consultanţa politică din campania electorală.

Dosarul referitor la finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2009 a pornit în 22 septembrie 2016. În 12 octombrie 2016 au fost extinse acuzaţiile pentru Elena Udrea.

Suspecţi în dosar: Ioana Băsescu, Elena Udrea, Giovanni Francesco, Ioan Silviu Wagner - Oil Terminal, Gheorghe Nastasia - secretar general MDRT , Victor Tarhon - preş. CJ Tulcea.

Andreea Sava a subliniat că există un precedent, în cazul lui Adrian Năstase, de care procurorii pot ține cont.

”Finanţarea ilegala a unei campanii nu poate fi disociată de persoana beneficiară, căci în toate cazurile cei care comit asemenea fapte o fac în considerarea unui candidat. Asemenea conduite ilicite pot fi motivate de: profitul, imediat sau de perspectiva, pe care finanţatorul îl va avea în urma conduitei ilicite asumante, dar care depinde de o acţiune viitoare a beneficiarului”.

SURSA: MOTIVARE TROFEUL CALITĂŢII 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close