O petiţie online a fost lansată pe site-ul taietva.ro pentru scăderea taxei pe valoare adăugată la carne, iniţiatorii prezentând avantajele unei astfel de măsuri.
Ceea ce se ştie mai puţin este că un proiect de lege pentru scăderea TVA la toate alimentele de bază există deja în Parlament de 8 ani, doar că n-a existat voinţă politică pentru a se da un vot, pozitiv sau negativ.
Campanie pentru reducerea TVA la carne. Preşedintele Romalimenta: În toată Europa există TVA diferenţiat care dă populaţiei posibilitatea să se hrănească sănătos, la preţuri acceptabileÎn prezent, doar pâinea şi produsele de panificaţie beneficiază de TVA redus, de 9%.
Andreea Sava a prezentat, miercuri după-amiază, la "
100 de minute", ce ar însemna reducerea TVA la alimentele de bază şi care au fost urmările reducerii TVA la pâine la 9%.
Vă amintim că România rămâne în topul statelor europene cu cel mai mare TVA la alimentele de bază. Taxa pe valoare adăugată din ţara noastră este a doua ca mărime din Uniunea Europeană la alimente, după cea din Danemarca.
Ţările puternice din UE au un TVA de 4% pentru ALIMENTE. România se află în topul clasamentului cu cea mai mare TAXĂVezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu"