Antena 3 CNN Actualitate 12.000 euro pentru un specialist pe probleme de balene, deşi acestea nu există în Marea Neagră

12.000 euro pentru un specialist pe probleme de balene, deşi acestea nu există în Marea Neagră

12.000 euro pentru un specialist pe probleme de balene, deşi acestea nu există în Marea Neagră
Sursa foto: Balena
17 Mar 2009   •   10:12

România are un specialist pe probleme de balene, pentru care plăteşte 12.000 de euro numai în acest an. Suma reprezintă contribuţia la bugetul Comisiei Internaţionale privind Reglementarea Vânării Balenelor. Există, însă, o "mică" problemă: în Marea Neagră nu există balene...

O hotărâre adoptată de curând de Guvern prevede ca aproape 12.000 de euro să ajungă la Comisia Internaţională pentru Vânătoarea de Balene. Peste 7.500 euro pentru anul financiar 2008-2009, iar restul de 4.200 de euro pentru anul trecut.

Banii vin de la bugetul Ministerului Mediului şi au adus ţării noastre un post de comisar european pentru problemele balenelor.

Contactat de ziariştii de la Gândul, purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediu, Dragoş Năcuţă, a declarat că România a aderat la Comisia Internaţională pentru Vânătoarea de Balene la solicitarea Comisiei Europene.

Cu toate acestea, însă, nu toate ţările membre UE fac parte din organizaţia de reglementare a vânătorii cetaceelor. Deşi în Marea Neagră nu există nicio balenă, Năcuţă nu vede o problemă în această investiţie.

?La solicitarea Comisiei Europene am aderat. Ne-a adresat o scrisoare şi ne-a cerut să ne implicăm. (...) Nu avem balene. Oricum, nu este o sumă foarte mare!", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului.

Cel care va apăra interesele ţării noastre în domeniul vânătorii de balene este Simion Nicolaev, directorul Institutului Naţional de Cercetare ?Grigore Antipa".

România şi-a manifestat interesul faţă de vânătoarea de cetacee încă din 9 aprilie 2008, când am devenit parteneri ai International Whaling Commission.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close