Antena 3 CNN Actualitate 20 de membri ai unei grupări suspectate de evaziune fiscală, reţinuţi de poliţie (VIDEO)

20 de membri ai unei grupări suspectate de evaziune fiscală, reţinuţi de poliţie (VIDEO)

20 de membri ai unei grupări suspectate de evaziune fiscală, reţinuţi de poliţie (VIDEO)
Sursa foto: Catuse
12 Noi 2009   •   09:45

Evaziune fiscală de proporţii, cu ramificaţii în judeţul Bistriţa Năsăud. În urma percheziţiilor, politiştii bistriţeni au reţinut 20 de membrii ai unei grupări infracţionale suspectate de comiterea de înşelăciune şi evaziune fiscală. Aceştia sunt acuzaţi de deduceri sau rambursări ilegale de TVA şi obţinerea ilegală a unor credite şi finanţări. Valoarea prejudiciului se ridică la peste şapte milioane de lei.

Percheziţiile au fost desfăşurate simultan în judeţele Bistriţa - Năsăud, Covasna, Harghita, Cluj, Mureş, Maramureş şi municipiul Bucureşti. Infracţiunile de înşelăciune au fost săvârşite în dauna unor societăţi financiare nebancare, prejudiciate cu 3,6 milioane de lei prin intermediul unor credite şi finanţări obţinute ilegal. Şi bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ 3,5 milioane lei.

Magistratii Tribunalului Bistriţa - Năsăud au decis ca patru dintre cele şapte persoane să rămână în arest pentru 29 de zile. Celelalte trei persoane acuzate în acest dosar s-au ales cu interdicţie de a părăsi ţara. În acelaşi dosar mai sunt cercetate în stare de libertate alte 13 persoane.



Antena 3

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close