Antena 3 CNN Actualitate 31 de firme percheziţionate, evaziune de 11 milioane de lei

31 de firme percheziţionate, evaziune de 11 milioane de lei

31 de firme percheziţionate, evaziune de 11 milioane de lei
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Iun 2015   •   08:13

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti fac 44 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa şi au 36 de mandate de aducere pentru persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

 
În total, sunt 31 de societăţi comerciale percheziţionate, care activează în domeniul publicităţii. 
 
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, peste 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac 44 de percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, urmând să fie puse în executare 36 de mandate de aducere, într-un dosar privind evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Conform sursei citate, suspecţii, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au înregistrat contabil şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, cheltuieli reflectate de servicii fictive de consultanţă în afaceri, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul adus bugetului statului este de aproximativ 11.000.000 de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată, conform Poliţiei.
 
Persoanele vizate urmează să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 4.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close