Antena 3 CNN Actualitate Peste 40 de tone de deșeuri din Danemarca și Olanda, oprite să intre în România

Peste 40 de tone de deșeuri din Danemarca și Olanda, oprite să intre în România

România continuă să fie coșul de gunoi al Europei. În doar două zile, polițiștii de frontieră din Bihor au oprit accesul în țara noastră a două tiruri încărcate cu 40 de tone de deșeuri.

Peste 40 de tone de deșeuri din Danemarca și Olanda, oprite să intre în România
Sursa foto: Poliția de Frontieră Română
de Ştefan Petrică    |    12 Mar 2023   •   15:43

Este vorba de electrocasnice uzate, deșeuri textile și alimentare, precum și echipamente vechi pentru persoane invalide.

Deșeurile provin din Danemarca și Olanda și urmau să ajungă la o firmă din România.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Polițiștii de frontieră au întors transporturile în țările de proveniență pentru că marfa nu îndeplinea condițiile necesare pentru a intra în țara noastră.

Citește și: Un sirian a încercat să intre în România cu pașaportul unei alte persoane

"În data de 10.03.2023 si 11.03.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a două mijloace de transport, încărcate cu 38.150 de kilograme deșeuri.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră nu au permis accesul pe teritoriul României", potrivit Poliției de Frontieră Română.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close