Antena 3 CNN Actualitate Șase gări din România vor fi modernizate. Stațiile de tren în care se vor investi sute de milioane de lei

Șase gări din România vor fi modernizate. Stațiile de tren în care se vor investi sute de milioane de lei

Veste bună pentru călători! Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va aloca suma de 556,66 milioane de lei, prin Programul Transporturi, pentru modernizarea a şase gări din România.

Șase gări din România vor fi modernizate. Stațiile de tren în care se vor investi sute de milioane de lei
de Alexandra Axinia    |    07 Iul 2023   •   10:37

CFR SA a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție lucrări de Modernizare a stației CF PAȘCANI, investiție în valoare de 33,98 milioane lei, fără TVA, finanțată din fonduri nerambursabile prevăzute în PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT).

De la începutul anului și până în prezent, CFR SA a lansat 6 licitații, în valoare totală de 556,66 milioane lei (fără TVA), prin Programul Transporturi, pentru modernizarea a şase gări: Sinaia, Bușteni, Videle, Ploiești Vest și Gara de Nord urmează aflate în etapa de evaluare oferte, și Pașcani. 

Termenul limită pentru depunere ofertelor este de pe 10 august 2023.

Citește și: Experiența unui jurnalist britanic după turul cu Orient Express: "Gara de Nord din București este o groapă de gunoi”

Principalele lucrări de modernizare a stației constau în:

- consolidarea și modernizare clădire de călători (corp central și cele două corpuri laterale)

- amenajare și recompartimentare spațiilor pentru publicul călător, a spațiilor comerciale și de exploatare;

- refacerea peronului din fața clădirii de călători, care va avea o lungime de 250 m și lățime de 6 m, inclusiv copertine pe zona centrală și parțile laterale;

- facilități pentru persoanele cu dizabilități - rampe și marcaje tactile;

- realizarea unei treceri la nivel pietonale, în capătul X al stației;

- sistem modern de informare a publicului călător;

- sistem modern de iluminat peron principal etc.

Conform adevărul.ro, prin implementarea acestui important program de investiții, staţia de cale ferată PAȘCANI va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuți de standardele şi legislaţia europeană/internațională în vigoare.

Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 25 de luni (6 luni pentru elaborarea proiectului, 4 luni verificare și aprobare documentații aferente proiectului tehnic, 18 de luni pentru execuție, 1 lună pentru recepția la finalizarea lucrărilor), iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni.

 

 
×
Subiecte în articol: modernizare gări statii tren calatori
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close