Antena 3 CNN Actualitate A 12-a zi de proteste în SUA: Demonstrații paşnice, cu muzică şi dans, în majoritatea oraşelor

A 12-a zi de proteste în SUA: Demonstrații paşnice, cu muzică şi dans, în majoritatea oraşelor

Sâmbătă, în majoritatea oraşelor mari din Statele Unite, au avut loc proteste paşnice de amploare faţă de rasism şi brutalitatea poliţiei în cazul lui George Floyd.

A 12-a zi de proteste în SUA: Demonstrații paşnice, cu muzică şi dans, în majoritatea oraşelor
07 Iun 2020   •   09:05

Au fost demonstraţii în Washington D.C., New York, Philadelphia, Chicago, Minneapolis, Atlanta, San Francisco, Los Angeles şi Seattle. Tot sâmbătă, în multe ţări din lume au avut loc manifestaţii de solidaritate - în Australia, unde oamenii reclamă felul în care sunt tratate comunităţile indigene, în Franţa, Marea Britanie, Germania şi Spania, relatează News.ro.

În Washington D.C., zeci de mii de oameni au mărşăluit în cea mai mare demonstraţie care a avut loc în oraş până acum. Forţele de securitate au blocat accesul spre Casa Albă. Cu pancarte înscripţionate „Black Lives Matter”, protestatarii s-au adunat la Capitoliu, Lincoln Memorial şi în apropierea parcului Lafayette, de lângă Casa Albe, în recent numita Black Lives Matter Plaza.

Primarul din Minneapolis, Jacob Frey, a fost huiduit de protestatari după ce a spus că nu susţine solicitarea lor de a nu mai finanţa poliţia din oraş. Protestatarii îşi doresc ca, în loc să fie finanţat departamentul de poliţie, o bună parte din bugetul oraşului să fie investit în comunităţi, în special în cele marginalizate.

 

 

În Atlanta, s-a dansat pe străzi. Melodia „This is America” a lui Childish Gambino a fost una dintre cele care au asigurat fundalul sonor pentru oamenii care se aflau în apropiere de Centennial Olympic Park din centrul oraşului. Mulţimea a scandat, aplaudat, iar o trupă a cântat live pe acoperişul unei parcări.

 

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close