Antena 3 CNN Actualitate A început operațiunea ”Linșați-l pe Arafat”! ”Un jurnalist s-a fixat cu știri bombastice”, acuză șeful DSU

A început operațiunea ”Linșați-l pe Arafat”! ”Un jurnalist s-a fixat cu știri bombastice”, acuză șeful DSU

Au început să apară informații pe surse, date de cei care fac un control la DSU. E vorba de un control al Curții de Conturi. Se scurg informații către presă, iar Raed Arafat a vorbit joi seara la Antena 3 despre această situație.

A început operațiunea ”Linșați-l pe Arafat”! ”Un jurnalist s-a fixat cu știri bombastice”, acuză șeful DSU
Sursa foto: Hepta
02 Iul 2020   •   22:20

Acest control al Curții de Conturi nu s-a terminat încă. ”De vreo două-trei zile, un jurnalist de la un alt post de televiziune s-a fixat cu știri bombastice. Și acum se desfășoară emisiunea de denigrare.

Eu am zis în ultima perioadă că nu am la ce să ies să vorbesc pentru că lucrăm să putem să controlăm această creștere.(...) Situația este destul de complexă. Era în desfășurare o emisiune care efectiv era de denigrare, fără absolut nicio limită, folosind aceste informații de la Curtea de Conturi”, a spus Arafat, joi seară, la Sinteza Zilei.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că acest control este la IGSU, care este în coordonarea DSU. ”Se știa de toate discuțiile, că și mie mi-a fost trimisă o listă de întrebări la care am răspuns. Eu m-am abținut să spun orice despre această situație oricât de aberantă ar fi ea până nu se termină discuția și concilierea și tot, dar dacă tot au dat informații noi putem să le explicăm foarte simplu, poate e mai ușor așa.

Populația s-ar putea să înțeleagă mai bine decât contabilii acest control.

Nu avem nimic împotriva controlului, spune Arafat

„Putea să fie după ce se termină situația, pentru că nimeni nu fugea nicăieri. Am mai spus asta, dar faptul că se vine cu lucruri care ne vor bloca și mai tare și va speria pe atâta lume e deja o problemă.

S-au șocat contabilii

”Contabilii de la Curtea de Conturi au fost șocați de faptul că în magaziile IGSU sunt materiale. Ordonanța de Urgență 11 din 2020 privind stocurile de Urgență medicală spune în primul articol că stocurile se constituie pe rezervă materială.

Atenție! Eu am obligația să am rezerve, nu să cumpăr și să distribui și să am magaziile goale. Am explicat asta contabililor de la Curtea de Conturi, dar nu au înțeles!

A început operațiunea ”Linșați-l pe Arafat”! ”Un jurnalist s-a fixat cu știri bombastice”, acuză șeful DSU

Cum vor să-l ”curețe” pe doctorul Raed Arafat

”În primă fază tot ce ne-a venit a fost instantaneu repartizat, pentru că oamenii nu aveau echipamente de protecție. Sunt emisiuni înregistrate, oamenii nu aveau echipamente de protecție, nu aveau ce le trebuie”.

Arafat explică de ce a folosit armata

”Se vorbea că am dat armata să aducă materialele firmelor de măști. Măștile despre care toată lumea vorbește că au fost neconforme au fost achiziționate de Unifarm. Eu l-am sunat pe domnul ministru și i-am spus și automat au fost retrase. Cei care încearcă să ne lovească încearcă să le lege una de cealaltă. Am folosit armata pentru că, în primul rând, legislația noastră prevede că Ministerul Apărării este o forță de sprijin pentru situațiile de urgență. Când avem nevoie de ei, ei trebuie să ne sprijine. Ei sunt parte din sistemul de intervenție.

În situația cu pandemia a fost una dintre cele mai mari crize de a găsi modalități de transport în regim de urgență a materialelor. Unele țări au impus reguli care interzic exporturile. Trebuia să ne ajungă materialele și să le rezolvăm în urgență(...). 

Ce cere Curtea de Conturi la IGSU?

Potrivit lui Raed Arafat, discuțiile au fost că România trebuie să ia banii înapoi de la o firmă din Coreea.

”Ei (cei de la IGSU -n.red.)au cerut bază legală. Pe ce să luăm bani de la ei(...). Coreea nu avea niciun interes să solicite avioane militare să ia marfă. Noi am decis, noi, România a decis.

Nu trebuie să cereți toți banii, cereți o sumă

De ce? Să arătăm ce deștepți suntem că am recuperat bani? Păi ajungem în instanță cu firma din Coreea și ne face praf în instanță și apoi fugim după cei care au făcut toate aceste chestii și îi punem să plătească toate costurile instanței. Nu se poate așa ceva! Am ajuns la o fază hilară și o să ne ducă în faza de non-combat, nimeni nu să mai facă nimic 

Lumea trebuie să înțeleagă că lucrăm în spiritul legii, nu vrem să încălcăm legea. Nimeni nu vrea, dar când ești într-un război de acest gen trebuie să ne lași să luăm decizii. Dacă nu putem lua decizii nu vă mai trebuie oameni care se gândească(...). Dacă luăm decizii, vin niște contabil și ne spun că am făcut o crimă în țara asta. Îmi pare rău, o zic pentru că ce s-a întâmplat astăzi nu e ok deloc linșajul către persoanele care muncesc”, a mai spus dr. Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close