Antena 3 CNN Actualitate Actorul Iurie Darie este în comă indusă şi ventilat mecanic

Actorul Iurie Darie este în comă indusă şi ventilat mecanic

Actorul Iurie Darie este în comă indusă şi ventilat mecanic
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Iun 2012   •   13:28
UPDATE 13.20- Starea de sănătate a lui Iurie Darie este foarte gravă, actorul nu a răspuns la stimul, este în comă indusă, fiind ventilat mecanic, au declarat, luni, surse medicale, citate de Mediafax.

Medicii de la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde actorul Iurie Darie este internat de sâmbătă, urmau să îl detubeze pentru a vedea dacă poate să respire singur, în condiţiile în care starea acestuia se ameliorase uşor. Intervenţia pentru detubare nu a avut loc încă, au precizat sursele citate.


La orele dimineţii, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" din Capitală, Florian Bica, declara că starea de sănătate a lui Iurie Darie este în uşoară ameliorare, acesta fiind conştient. De asemenea, Bica a precizat că medicii vor încerca să îl detubeze pe actor însă prognosticul rămâne rezervat.

"Starea pacientului este uşor ameliorată faţă de ziua de ieri, a început să deschidă ochii, este conştient, intubat, se încearcă luni detubarea. Prognosticul rămâne rezervat, din cauza vârstei şi a patologiei asociate", a spus medicul Florian Bica.
   
El a precizat că obturarea tubului de drenaj este o complicaţie care poate să apară în astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior.
   
Medicul Florian Bica a mai spus că deocamdată nu poate fi luată în discuţie o intervenţie chirurgicală.
   
Actorul Iurie Darie a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicaţie postoperatorie, acumulând în continuare lichid la creier.
   
El a fost transferat, sâmbătă seară, de la SUUB la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde în 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor în condiţiile în care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinţa afecţiunii mai vechi, pentru care a fost operat.
   
Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declara că starea actorului este gravă, după ce a suferit un accident vascular cerebral, actorului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

×
Subiecte în articol: Iurie Darie medici creier
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close