Antena 3 CNN Actualitate Acuzațiile muncitorilor de la Biblioteca Națională: Fără minimă protecție pe șantierul morții

Acuzațiile muncitorilor de la Biblioteca Națională: Fără minimă protecție pe șantierul morții

Se caută vinovații pentru moartea celor doi muncitori îngropați de vii în urma surpării unui mal de pământ în centrul Capitalei. Colegii victimelor susțin că nu au avut nici măcar o minimă protecție pe șantier.

Acuzațiile muncitorilor de la Biblioteca Națională: Fără minimă protecție pe șantierul morții
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Andreea Ştefan    |    Rafaelo Varga    |    03 Aug 2021   •   12:40

Muncitorii acuză că ar fi fost obligați să muncească și atunci când termometrele au arătat 42 de grade.

Procurorii au început deja audierile în acest caz.

Polițiștii criminaliști sunt din nou la locul incidentului tragic în care doi muncitori au murit, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste ei.

Starea de sănătate a celorlalți patru muncitori care au fost prinși sub malul de pământ este una stabilă, doi dintre ei au fost transferați la Spitalul Universitar, iar ceilalți doi la Spitalul Floreasca.

Poliția Capitalei a deschis un dosar de ucidere din culpă și a fost deja audiat șeful de șantier, dar și un martor care a fost prezent în momentul în care s-a produs tragedia.

Ancheta este încă la început, iar o primă neregulă ar fi aceea că malul de pământ nu a fost asigurat în timpul lucrărilor.

Anchetă şi dosar penal în cazul muncitorilor îngropaţi de vii lângă Biblioteca Națională din București

Anchetă şi dosar penal după tragedia din centrul Capitalei, unde doi muncitori au murit, iar alţi patru au ajuns la spital. Un mal de pământ s-a surpat peste ei, în timp ce lucrau la consolidarea drumului de acces către Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională. Anchetatorii vor stabili, astăzi, pe cine vor chema la audieri în acest caz.

Muncitorii lucrau în zona Bibliotecii Naționale din București în momentul în care un mal de pământ s-a prăbușit peste ei.

Mai mulți muncitori, prinși sub un mal de pământ lângă Biblioteca Națională din București. Doi bărbați au decedat

Un mal de pământ s-a prăbușit, luni, peste muncitori, în zona Bibliotecii Naționale, în Capitală. Patru muncitori au fost răniți și doi au murit, în urma tragicului incident.

Dintre cei cinci muncitori prinși sub dărămături, trei au fost răniți și doi au decedat. Cele două victime aveau 50 și respectiv 55 de ani. 

Două dintre persoanele rănite, având vârstele de 50 și 53 de ani, au ajuns la Spitalul Universitar, iar alte două, cu vârste de 33 și respectiv 34 de ani, la Spitalul Floreasca. 

×
Subiecte în articol: Biblioteca Națională
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close