Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre asteroidul care se îndreaptă acum spre Terra. Există vreun risc de impact?

Adevărul despre asteroidul care se îndreaptă acum spre Terra. Există vreun risc de impact?

NASA anunță că un asteroid care se apropie de Pământ are şanse de 0,41% să ne lovească planeta. Asteroidul 2018VP1 ar urma să treacă pe lângă Pământ pe 2 noiembrie, înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA.

Adevărul despre asteroidul care se îndreaptă acum spre Terra. Există vreun risc de impact?
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    23 Aug 2020   •   21:15

Potrivit NASA, există trei ciocniri potenţiale dar, "bazându-ne pe 21 de observaţii de-a lungul a 12.968 de zile", nu crede că este posibil un impact direct.  2018VP1 nu este considerat "un obiect potenţial periculos" din cauza mărimii sale mici.

Potrivit NASA, asteroidul are un diametru de 0,002 kilometri.

De curând, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ, pe deasupra Oceanului Indian, transmite independent.co.uk.

Un om de știință de top avertizează omenirea: E doar o chestiune de timp până la impactul catastrofal al unui asteroid! Apel inedit către astronomii amatori: „Acum e timpul vostru!”

Asteroizii variază foarte mult ca mărime, de la câteva sute de kilometri în diametru pâna la roci de numai câteva zeci de metri. Câțiva dintre cei mai mari au formă sferică și se aseamănă cu planete în miniatură. NASA supraveghează toţi asteroizii din sistemul solar pentru a afla, din timp, de o eventuală întâlnire nedorită.

×
Subiecte în articol: asteroid
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close