Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu: ANI a trimis o solicitare PE, ca să nu valideze mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu

Adina Anghelescu: ANI a trimis o solicitare PE, ca să nu valideze mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu

Adina Anghelescu: ANI a trimis o solicitare PE, ca să nu valideze mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    18 Iun 2014   •   22:44
Parlamentul European a primit o sesizare, o solicitare din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), ca să nu valideze mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, a spus jurnalistul Adina Anghelescu, miercuri, la Antena 3.
 
Mircea Diaconu, fost liberal, a fost validat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), după ce a câştigat un mandat de europarlamentar, candidând ca independent.
 
"Deci, noi am pierde şi un post de europarlamentar, dar este şi un gest contrar patriotismului", a comentat Adina Anghelescu, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) contestă în justiţie calitatea lui Mircea Diaconu de membru al Partidului European. Preşedintele ANI, Horia Georgescu, cere Curţiii de Apel Bucureşti să dispună "neacceptarea domnului Mircea Diaconu pentru reprezentarea României în funcţia de membru în Parlamentul European".

ANI l-a reclamat pe Diaconu, alături de Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central, după ce fostul senator, declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), a candidat la alegerile europarlamentare, câştigând un mandat.

 
 

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close