Antena 3 CNN Actualitate Adjunctul Poliției Române verifică modul cum s-a intervenit la luarea de ostatici din Oneşti

Adjunctul Poliției Române verifică modul cum s-a intervenit la luarea de ostatici din Oneşti

Adjunctul Polițiie Române, chestorul de poliție Florentin Brăcea, merge la Bacău, unde va conduce verificările în urma tragediei de la Onești, unde un bărbat a sechestrat și omorât doi muncitori care renovau apartamentul din care el fusese evacuat prin sentinţă judecătorească.

Adjunctul Poliției Române verifică modul cum s-a intervenit la luarea de ostatici din Oneşti
Sursa foto: Facebook / Poliția Română
de Claudia Popovici    |    01 Mar 2021   •   23:45

Poliția Română transmite, luni seara, că s-a decis ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment.

Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul SIAS -IGPR și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al DIC - IGPR.

La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun.

Imagini de la negocierea din Oneşti. Cei doi ostatici au fost legaţi şi ţinuţi pe balcon

Bărbatul de 68 de ani a intrat în apartamentul unde cei doi muncitori renovau, ei fiind angajați de actualul proprietar, și i-a ținut ostatici. Apoi a anunţat poliţia că îi va omorâ supărat că făceau reparaţii în apartamentul din care fusese evacuat prin sentinţă judecătorească.

Răpitorul a discutat de la balconul apartamentului cu un negociator al Poliţiei, acesta din urmă fiind însoţit de un luptător al Serviciului de Acţiuni Speciale.

Potrivit unor surse din anchetă, răpitorul i-ar fi legat pe cei doi muncitori la mâini şi i-a obligat să rămână în balcon.

La faţa locului, negociatorul a adus-o pe soţia bărbatului, în speranţa că aceasta îl va face să renunţe la gestul său.

Mai mult, bărbatul a solicitat, în schimbul eliberării celor doi ostatici suma de 300.000 de euro, dar şi o hotărâre judecătorească de repunere în posesie a apartamentului.

Soţia bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti a fost reţinută

Soția răpitorului, în vârstă de 67 ani, care a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti, a fost reținută pentru 24 ore, fiind cercetată pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Surse din cadrul anchetei spun că femeia avea în poşetă coliere de plastic cu care fuseseră legaţi muncitorii.

Agresorul, bărbatul de 68 de ani, este în stare gravă la spital.

El a fost imobilizat de poliţişti după ce aceştia l-au împuscat în braţe şi picioare, asta după ce negocierile au eşuat şi agresorul nu s-a supus ordinelor să elibereze muncitorii grav răniţi cu cuţitul de acesta, care strigau după ajutor.

 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close