Antena 3 CNN Actualitate Adrian Câciu, anunț despre rectificarea bugetară: ”Se aprobă vineri”

Adrian Câciu, anunț despre rectificarea bugetară: ”Se aprobă vineri”

Ministrul desemnat al Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat când va fi aprobată rectificarea bugetară.

Adrian Câciu, anunț despre rectificarea bugetară: ”Se aprobă vineri”
Sursa foto: Agerpres
de Adelina Miron    |    24 Noi 2021   •   14:34

Ministrul desemnat al Finanțelor, Adrian Câciu, susține că se va ocupa de aprobarea rectificării bugetare vineri, 26 noiembrie, dacă până atunci va fi învestit noul guvern.

„Rectificarea va fi aprobată vineri noaptea, vineri seara. Stăm până când o aprobăm. Adică nu înţelegeţi noaptea, cum se întâmpla. Deci pur şi simplu trebuie să am cel puţin câteva ore să ajung la minister să mă asigur că toate sursele de finanţare sunt acolo, că tot necesarul de finanţare este acolo, că deficitul se menţine. Foarte important”, a transmis Adrian Câciu, potrivit realitatea.net.

Acesta a mai spus că banii pentru rectificarea bugetară sunt în bugetul general consolidat şi trebuie alimentat Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, "nu cu o sumă mare".

Citește șiGuvernul promite bani în plus profesorilor care fac ore suplimentare

„Aş vrea să ajung joi. Înţeleg că mâine (joi, n.r.) este votul de învestitură, iar eu joi noaptea voi sta la Ministerul de Finanţe pentru că este foarte simplu să spui din redistribuiri, dar trebuie să nu creezi dezechilibre ulterioare prin ceea ce tu faci rapid. Trebuie să mă asigur că tot ceea ce înseamnă necesarul de finanţare pe fiecare minister este asigurat până la final de an. Tot ceea ce înseamnă necesarul de finanţare pe autorităţi locale este asigurat. Vedeţi ce probleme avem din perspectiva aceasta. Trebuie să mă asigur că sistemul de sănătate este acoperit şi mai ales trebuie să mă asigur că partea socială din acest buget este acoperită până la final de an. Cu o condiţie. Adică nu e condiţie. Şi cu un obiectiv. Nu e condiţie. Obiectivul de a menţine deficitul aşa cum a fost el asumat la 7,13%", a declarat Adrian Câciu.

Adrian Câciu a fost audiat astăzi în Parlament pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanțelor și a primit aviz favorabil, cu 34 voturi ”pentru”, 7 ”împotrivă” și o singură abținere.

Citește șiPrimii miniștri audiați în Parlament, avizați pozitiv. Rafila și Grindeanu, aviz favorabil

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close