Antena 3 CNN Actualitate Educație Guvernul promite bani în plus profesorilor care fac ore suplimentare: salarii de bază cu 20-30% mai mari

Guvernul promite bani în plus profesorilor care fac ore suplimentare: salarii de bază cu 20-30% mai mari

În vreme ce salariile din Educaţie şi alocaţiile sunt puse sub semnul întrebării, noul Guvern promite lapte şi miere pentru elevi şi profesori. PNL-PSD-UDMR anunţă salarii mărite cu 30% pentru cadrele didactice care fac ore suplimentare.

Guvernul promite bani în plus profesorilor care fac ore suplimentare: salarii de bază cu 20-30% mai mari
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Raluca Bîrcă    |    23 Noi 2021   •   14:12

Noua coaliție de guvernare face promisiuni pe bandă rulantă elevilor și profesorilor.

În programul de guvernare, PNL-PSD-UDMR anunţă:

  • Salarii de bază cu 25-30% mai mari pentru profesorii care vor face activități în programul "Școala după școală", dacă orele depăşesc norma didactică
  • Alte promisiuni se referă la conectarea şcolilor defavorizate la internet, achiziţia de laptopuri şi tablete pentru copiii şi dascălii care n-au avut acces la astfel de resurse până acum, digitalizarea educaţiei, crearea unui program naţional de ore remediale, acordarea unui voucher de cultură de 250 de lei pe an.

Între timp, Raluca Turcan anunţă că nu vor fi bani de alocații, în timp ce ministrul Educației se temea din octombrie că salariile profesorilor ar putea fi în pericol în luna decembrie.

Pe 26 octombrie, Sorin Cîmpeanu declara că vor fi probleme cu plata salariilor profesorilor, începând cu luna decembrie, dacă nu se va putea face o rectificare bugetară.

Florin Cîţu a spus atunci că resurse se pot aloca din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Problema este că dacă până pe 26 noiembrie Guvernul nu are puteri depline, nu se va putea face nici rectificarea bugetară, iar autorităţile nu vor putea umbla nici la Fondul de Rezervă.

Cîmpeanu contrazice acum tot ceea ce a apărut în spațiul public până acum și promite că vor fi bani de salarii.

×
Subiecte în articol: profesori bani
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close