Antena 3 CNN Actualitate Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2024! La cât vor ajunge veniturilor românilor | Anunțul ministrului Finanțelor

Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2024! La cât vor ajunge veniturilor românilor | Anunțul ministrului Finanțelor

Adrian Câciu a anunțat majorarea salariului minim începând cu 1 ianuarie 2024.

Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2024! La cât vor ajunge veniturilor românilor | Anunțul ministrului Finanțelor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    31 Ian 2023   •   16:43

”Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”. Aceasta este declarația ministrului de Finanțe. PSD lucrează la programul de guvernare cu care va veni Marcel Ciolacu atunci când va prelua funcția de premier. 

Printre măsurile vehiculate se află eliminarea TVA pentru alimentele de bază și impozite mai mari pentru companii. 

”Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu

”Salariul minim pe economie (n.red.) cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a mai spus Câciu.  

Citește și: Liberalii critică dur măsurile PSD | Ce puncte îi nemulțumesc pe cei din PNL

Întrebat dacă 4.000 de lei reprezintă o variantă pentru salariul minim, ministrul a spus că ”o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.  

În ceea ce privește noi majorări de venituri în 2024, Adrian Câciu susține că totul depinde de modul în care economia performează sau se manifestă în primul semestru și în funcție de spațiul fiscal pe care îl vom avea. 

”Dacă nu avem elemente de hazard, cum au fost în 2022 când a început războiul din Ucraina, evident că vom găsi câteva soluții. Trebuie să vedem cum merge economia în primul semestru”, a spus Câciu.  

De aceleași condiții depinde și creșterea pensiilor. 

”Tot ceea ce ține de noi pentru a crește veniturile românilor, se va face”, a concluzionat ministrul Adrian Câciu la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu salariu minim
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close