Antena 3 CNN Actualitate Adrian Marinescu, despre explozia de cazuri COVID-19: ''Capitala este o zonă roşie!''

Adrian Marinescu, despre explozia de cazuri COVID-19: ''Capitala este o zonă roşie!''

Adrian Marinescu, medic infecționist în cadrul Institutului Matei Balș din Capitală, a vorbit în exlusivitate la Antena 3 despre numărul crescut de infectări cu COVID-19 din ultimele zile. ''Capitala este o zonă roşie'', a spus medicul.

Adrian Marinescu, despre explozia de cazuri COVID-19: ''Capitala este o zonă roşie!''
de Iulia Gorgorin    |    11 Oct 2020   •   10:03

Spitalele din toată ţara se pregătesc pentru cel mai negru sceariu, acela când am putea avea între 6.000 şi 7.000 de cazuri pe zi.

Specialiştii spun că imunizarea joacă un rol esenţial în stoparea pandemiei. Aceştia spun că este necesară imunizarea a 60-70% din populație.

În acest moment, procentul este de doar 4,6%, iar în ultima săptămână s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri de noi de COVID-19.

''Presiunea oricum mare şi în acest moment, atunci când vorbim de spitalele COVID. E clar că în momentul în care avem multe cazuri în fiecare zi şi asta se va întâmpla şi în viitorul apropiat, situaţia trebuie echilibrată, prin faptul că alte spitale vor intra în circuitul infecţiei cu SARS-CoV-2.

E clar că trebuie să fie mai multe locuri, mai ales în zonele roşii cum e Capitala. Un calcul simplu ne spune că în momentul în care avem aproximativ 500 de noi de infectări într-o zi, 5% sunt forme severe, un procent semnificativ sunt forme medii care au nevoie de internare, atunci e clar că e nevoie de mai multe locuri. La ce să ne aşteptăm? Depinde cât de repede vor fi aceste creşteri.

Dacă de la o zi la alta vom avea o creştere imporantă, sigur că va fi greu de intervenit într-un timp scurt. Ce înseamnă? Sunt trei componente. Acele măsuri de prevenție sunt obligatorii și când vorbim de mască, ea este varianta clară pe care o avem, în așa fel încât până când ieșim din casă și până când să ne întoarcem'', a spus medicul Adrian Marinescu, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Capitală zona roşie

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close