Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat la ”Matei Balș”. Medicul infecționist Adrian Marinescu: ”Orice scânteie poate să ducă din păcate la un astfel de lucru”

Ce s-a întâmplat la ”Matei Balș”. Medicul infecționist Adrian Marinescu: ”Orice scânteie poate să ducă din păcate la un astfel de lucru”

Medicul infecționist Adrian Marinescu declară că ceea ce s-a întâmplat la ”Institutul Matei Balș” este de nedescris. ”Orice scânteie poate să ducă din păcate la un astfel de lucru”, a spus el, sâmbătă seară, la Antena 3.

Ce s-a întâmplat la ”Matei Balș”. Medicul infecționist Adrian Marinescu: ”Orice scânteie poate să ducă din păcate la un astfel de lucru”
de Silvia Țigănilă    |    30 Ian 2021   •   23:57

”În momentul de față este un număr mic de spitale dedicate infecției SARS-CoV-2. Se concentreză pacienții din păcate cu forme severe, cum se întâmplă și la ”Matei Balș”. Ce înseamnă practic? Înseamnă că în saloane cu 2 sau 3 paturi pacienții au nevoie de oxigen. Sunt pacienți care au două surse, asta înseamnă că într-un salon poți să ai 6 surse de oxigen. E clar că în acea cameră vei avea o concentrație de oxigen în aer foarte mare. Acum e de discutat cum ai putea să reduci această concentrație pentru că e clar că orice scânteie, și putem să discutăm ce determină acea scânteie, poate să ducă din păcate la un astfel de lucru”, a spus Adrian Marinescu, sâmbătă seară, la Antena 3. 

”În plan practic, ar trebui să fie mai multe variante în așa fel încât să nu fie nevoie să internezi pacienții cu forme severe și cu necesar mare de oxigen într-un singur loc. La asta am putea să ne gândim dacă vrem să reducem numărul de surse per cameră”, a adăugat medicul infecționist.

”E clar că existau avizele(...). Până la urmă o scânteie apare extrem de ușor. Putem să discutăm ce a determinat acea scânteie și o să vedem concret, dar e important cum rezolvăm cauza și cauza e legată de acea concentrație de oxigen”, a mai spus el.

Vă amintim că un incendiu a izbucnit vineri dimineață într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș, soldat cu șase victime și cu evacuarea și relocarea a zeci de pacienți.

Ministrul Sănătății spune că, în cazul incendiului de la Matei Balș, în care au murit șase persoane, un factor de risc a fost consumul mare de oxigen.

Citiți și: Măsuri urgente după incendiul de la ”Matei Balș”. Ce se va schimba în curând

×
Subiecte în articol: incendiu Matei Balș
Parteneri
Horoscop 3 octombrie 2023. Scorpionii trăiesc emoții intense
x close