Adrian Năstase a fost ELIBERAT. Declaraţiile fostului premier, după 604 zile de închisoare

de D.D.    |    M.Z.    |    21 Aug 2014   •   21:08
Adrian Năstase a fost ELIBERAT. Declaraţiile fostului premier, după 604 zile de închisoare
Adrian Năstase a plecat de la Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.
 

Update 21.17Şova: Sper ca Adrian Năstase să se întoarcă într-o formă sau alta în viaţa publică

Update 21.08 - Adrian Năstase a sosit la Cornu, cu cei doi fii ai săi. Acolo îi aşteaptă Dana Năstase


Update 19.54Dan Voiculescu se bucură de eliberarea lui Adrian Năstase: Nu-i da românului cât poate să ducă

Update 19.11 - Adrian Nastase face declaratii la iesirea din inchisoare:

- Ma bucur sa va salut, va multumesc ca ati venit in numar mare sa ma intampinati. Incercarile din ultimii ani cred ca m-au intarit

- Vreau sa stau cu familia mea, le multumesc ca in aceasta perioada au fost alaturi de mine

- Ar fi necesara a treia putere, legislativul, ar fi nevoie de alegeri anticipate anul viitor

- Cred ca ar trebui inteles ca e nevoie de o lege de amnistie fiscala, dar si de una a gratierii. Cred ca ea trebuie sa fie intr-o formula inteleapta, nu cu trimiteri pana la 7 ani, ar fi absolut necesara

- Penitenciarul e o instituie depasita, ea reprezinta o fabrica pentru recidiva

- De aici voi pleca direct la Cornu

- Am primit oferte de la un guvern strain, am oferte de la multinaţionale

- In urmatorii 9 ani nu pot ocupa functii publice

- In perioada urmatoare nu voi da interviuri, nu incercati sa ma contactati, ca va trebui sa va refuz

- eu reprezint o tinta care trebuie urmarita pe tot terenul. 

- mi se pare ca procurorul a procedat firesc, are o anumita fisa a postului, l-am vazut zambind la unele remarci ale mele, a fost un schimb civilizat de opinii

- ar vrea sa fie consultant politic, am de gand sa ma intorc la catedra

- pentru CTP: si munca intelectuala poate sa creeze aceleasi avantaje ca si munca fizica. Daca as fi jucat tenis aici sau sapam aici, puteam sa castig niste zile. Daca am scris o carte, nu e un castig?

- am o carte pe care vreau s-o termin, se numeste Traversarea deşertului. Ea va insemna si experienta penitenciarului

- despre fiii lui: ar fi bine sa nu intre in zona politica, Mihnea se ocupa de comunicare politica si marketing politic si comercial. L-as sfatui sa continue asa
 
- Andrei din fericire nu a acceptat oferte pentru a intra in politica si sper sa reziste acestei tentatii

- despre colegii din PSD: - cativa din fostii colegi de partid m-au vizitat, am discutat cu ei, fiecare generatie considera cu istoria incepe cu ea. Sper ca deciziile pe care le iau sa fie intelepte

Update 18.47 - Radu Mazăre, despre eliberarea lui Năstase: Au fugit foarte mulţi de lângă el

Update 18.30 - Premierul Victor a spus că a vorbit de mai multe ori cu Andrei, fiul lui Năstase, şi este alături de ei.


Update 18.25 - Fiul lui Adrian Năstase a ajuns la Penitenciarul Jilava, de acolo de unde va pleca fostul premier.

Andrei Năstase a spus că decizia de astăzi a instanţei i-a bucurat foarte mult.


De asemenea, Andrei Năstase a spus că tatăl său i-a zis că va vorbi cu presa la ieşirea din închisoare.

Ei vor merge la casa de la Cornu.


Update 18.11Georgică Severin: Niciun manual de istorie nu-l va putea uita pe Adrian Năstase

Update 18.00 - Premierul Victor Ponta s-a declarat bucuros, joi, la aflarea veştii că fostul prim-ministru PSD va fi eliberat.

"Mă bucur fff mult că Adrian Năstase va fi în seara aceasta alături de familia sa!", a scris, joi, şeful Guvernului pe contul său de Facebook.Update 17.20 - Avocatul Lucian Bolcaş a spus, joi, după aflarea veştii că Năstase va fi eliberat, că simte în primul rând o emoţie pentru un om pe care l-a simţit mereu aproape.
 
"În primul rând simt o emoţie, în raport de un om pe care l-am simţit tot timpul aproape. Adrian Năstase este un om politic, nu un animal politic, care nu s-a desprins niciodată de politică. Prof. univ. Adrian Năstase este un intelectual care a fost şi rămâne în continuare în politică", a spus avocatul Lucian Bolcaş, joi, într-o intervenţie telefonică la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

 
Update 17.10 - Adrian Năstase va fi eliberat de îndată, a dispus, joi, judecătorul de la Tribunalul Ilfov. Acest lucru înseamnă că fostul premier va fi eliberat chiar în această seară.

Urmează procedurile de eliberare, i se fac actele de ieşire din penitenciar, va primi obiectele personale pe care le-a folosit în închisoare şi va pleca apoi spre casă. În maxim trei ore ar trebui să plece spre casă.
 
Adrian Năstase a stat în închisoare, în total, 604 zile.


Update 17.05 -  Eforturi disperate ale procurorilor DNA pentru respingerea eliberării condiţionate a lui Adrian Năstase. Se cere o nouă expertiză psihologică a fostului premier, iar la dosar au fost depuse, ca de obicei, copii ale unor articole de pe blogul său.

Fostul premier spune însă că şi-a executat pedeapsa cu bună-credinţă, chiar dacă are încă semne de întrebare despre modul în care a fost dată sentinţa.

Totodată, a transmis jurnaliştilor că speră să le vorbească în această seară. În scurt timp, judecătorii vor anunţa decizia privind cererea de eliberare a lui Adrian Năstase. 
 
În încercarea de a-i convinge pe judecători să respingă cererea de eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase, procurorii au atras atenţia că de la dosar lipseşte o evaluare psihologică recentă a acestuia. De asemenea, procurorii s-au arătat deranjaţi de aprecierile la adresa justiţie, postate de fostul premier, pe blogul său.  
 
Adrian Năstase are dreptul să ceară eliberarea condiţionată pentru că are mai mult de 60 de ani şi a scris mai multe lucrări ştiinţifice cât timp a fost după gratii. Acestea şi buna purtare l-au ajutat să scadă din pedeapsă. 

UPDATE
- Şedinţa privind eliberarea lui Adrian Năstase s-a încheiat. Năstase aşteaptă acum decizia judecătorilor în Penitenciarul Jilava.

UPDATE - În faţa instanţei, fostul premier Adrian Năstase a afirmat că şi-a executat pedeapsa cu bună credinţă, că a fost un deţinut model şi că procurorii DNA încearcă să găsească diferite pretexte pentru a împiedica eliberarea sa condiţionată.

UPDATE - Procurorul DNA a cerut joi, la Tribunalul Ilfov, să fie făcută o nouă expertiză psihologică în cazul lui Adrian Năstase şi a depus la dosar copii ale unor articole de pe blogul fostului premier, solicitând să fie respinsă propunerea de eliberare condiţionată.

UPDATE - Adrian Năstase a fost adus, joi, la Tribunalul Ilfov, care ia în discuţie propunerea de eliberare condiţionată a fostului premier. Năstase le-a spus jurnaliştilor, după ce a fost scos din dubă, că speră să poată vorbi diseară.

Adrian Năstase ar putea ieşi astăzi din închisoare. Tribunalul Bucureşti judecă recursul procurorilor la decizia de eliberare condiţionată dată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 4.


Condamnat pentru corupţie la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarele ''Trofeul Calităţii'' şi '' Zambaccian'', fostul premier ar putea fi eliberat condiţionat pentru că a executat o treime din pedeapsă.

Eliberarea condiţionată a fost decisă de un judecător în urmă cu aproape o lună, pe motiv că Năstase a avut un comportament exemplar pe toată perioada detenţiei, a publicat 3 cărţi şi nu a fost sancţionat disciplinar.

Dacă Tribunalul Bucureşti va menţine decizia Judecătoriei Sectorului 4, în doar câteva ore, fostul premier va fi liber.Alegeri 2020
Parteneri
x close