Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, despre celebrarea a 10 ani de la aderarea la NATO: "Mă deranjează că unii încearcă să modifice trecutul pentru a justifica prezentul"

Adrian Năstase, despre celebrarea a 10 ani de la aderarea la NATO: "Mă deranjează că unii încearcă să modifice trecutul pentru a justifica prezentul"

Adrian Năstase, despre celebrarea a 10 ani de la aderarea la NATO: "Mă deranjează că unii încearcă să modifice trecutul pentru a justifica prezentul"
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2014   •   21:18

Adrian Năstase a declarat, într-un interviu acordat Alessandrei Stoicescu, pentru ediţia de sâmbătă a emisiunii Q&A, că s-ar fi bucurat să fie prezent în Parlament, la şedinţa solemnă consacrată marcării a 10 ani de la intrarea în NATO, însă nu "ar fi fost potrivit să vin de la Jilava, pentru această aniversare".

"Mă deranjează însă că unii încearcă să modifice trecutul pentru a justifica prezentul", a declarat Adrian Năstase, care a arătat că a fost prezent în Parlament la aniversarea a cinci ani de la aderarea la NATO, şi atunci a vorbit în numele grupului parlamentar PSD.

Întrebat despre ce ar fi vorbit, în discursul său, dacă ar fi participat la şedinţa din acest an din Parlament, fostul ministru a răspuns că, "în perspectiva unui deceniu de la aderare, şi în contextul evenimentelor din Ucraina, s-a dovedit că aderarea la NATO a fost o decizie inteligentă a tuturor forţelor politice româneşti".

Despre refuzul premierului Victor Ponta de a participa la şedinţa de la Cotroceni, cu ocazia marcării celor zece ani de la intrarea în NATO, Adrian Năstase a afirmat că Ponta trebuia să pună unele condiţii, pentru ca apoi să anunţe că nu participă, în cazul în care condiţiile sale nu erau acceptate.

"Cred că Victor Ponta trebuia, iniţial, să pună unele condiţii (să ia cuvântul, fiind premier în funcţie, să vadă lista de participanţi pentru a se asigura că sunt invitaţi ministrul de Externe şi foştii miniştri care au contribuit la aderare, etc). Dacă aceste condiţii nu erau acceptate, putea să anunţe că nu participă. Evident, dacă lua cuvântul putea să facă precizările pe care le dorea", a mai declarat Adrian Năstase.

Citeşte şi:

Adrian Năstase: Crin Antonescu a fost complice la "lacrimile" lui Traian Băsescu

Adrian Năstase: Băsescu, din "preşedinte jucător" în "jucătorul care nu mai respectă regulile Constituţiei"

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Q&A NATO
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close