Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, documentul care face lumină cu privire la istoria DNA: „Monica Macovei a politizat Justiția”

Adrian Năstase, documentul care face lumină cu privire la istoria DNA: „Monica Macovei a politizat Justiția”

Adrian Năstase, documentul care face lumină cu privire la istoria DNA: „Monica Macovei a politizat Justiția”
Sursa foto: Foto: Agerpres/adriannastase.ro
07 Sep 2017   •   16:17

Adrian Năstase publică, pe blog, un document care dezvăluie cum a luat naștere Parchetul Național Anticorupție (PNA), care funcționează în prezent sub denumirea de DNA, în 2002, argumentând, într-o intervenție telefonică la „100 de minute”, de la Antena 3, că este utilă prezentarea acestui document, în contextul dezbaterilor recente referitoare la activitatea acestui parchet.

VEZI AICI DOCUMENTUL SEMNAT ÎN 2002 DE MINISTRUL JUSTIȚIEI

”Din când în când mă enervez. Faptul că se reiau niște formule absolut aberante, se încearcă inclusiv în moțiunea asta simplă a PNL să se acrediteze o idee incorectă. Ei spun că s-au înregistrat progrese în justiție începând cu anii 2004-2005.  (...) Cred că e important ca cei care vorbesc despre instituțiile anticorupție, să înțeleagă că DNA-ul este altceva decât PNA-ul. PNA-ul a fost construit în anumite conduții, respectând anumite circumstanțe care au fost importante pentru intrarea în NATO și UE”, a spus Adrian Năstase, la Antena 3.

Adrian Năstase a arătat că, din 2004, odată cu venirea Monicăi Macovei în fruntea Ministerului Justiției, au fost schimbate toate mecanismele și lucrurile bune gândite inițial pentru acest parchet. ”Macovei a politizat Justiția”, a arătat Adrian Năstase.

Fostul premier a subliniat, la Antena 3, că remarcă numeroase disfuncții în ceea ce privește modul în care se fac numirile în structurile din Justiție și că, dacă s-ar mai afla în fruntea Guvernului, ar avea mai multe întâlniri cu ministrul Tudorel Toader.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close