Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase - primit cu înjurături şi huiduieli. Ce "beneficii" are acesta în penitenciar

Adrian Năstase - primit cu înjurături şi huiduieli. Ce "beneficii" are acesta în penitenciar

Adrian Năstase - primit cu înjurături şi huiduieli. Ce "beneficii" are acesta în penitenciar
Sursa foto: Foto: thinkprogress.org
28 Iun 2012   •   22:34

Adrian Năstase şi-a întâlnit astăzi familia în spatele gratiilor. Pentru prima dată de când se află la Penitenciarul Rahova, fostul premier a fost vizitat de soţia sa şi fiul lor cel mare. Nu la vorbitor, ci în salonul de terapie intensivă, timp de o oră. Au avut ce să-şi povestească. După 24 de ore de detenţie, ies la iveală şi detalii şocante despre primirea lui Năstase în închisoare: a fost întâmpinat de deţinuţi cu înjurături şi huiduieli.

Încercănată şi obosită, Dana Năstase merge umăr la umăr cu Andrei.  Încărcaţi cu două valize şi cu un bax de apă minerală, trebuie să urmeze o procedură strictă, înainte să intre în penitenciar. La fel ca toţi ceilalţi vizitatori.

Dana şi Andrei Năstase privesc lung printre gratiile închisorii. Se caută din priviri unul pe celălalt şi amândoi îl caută pe Adrian Năstase. L-au văzut ultima oară marţi seara, când fostul premier a fost transportat pe targă de la Floreasca, la Spitalul Penitenciar Rahova.

După ce îşi lasă buletinul la intrare, mama şi fiul îşi continuă drumul. Tensiunea e tot mai mare.

Parcurg un hol de cel putin 30 si ceva de metri, suie o treapta si intra in zona salii de vizita. Reuniunea de familie a avut loc în salonul de terapie intensivă, acolo unde este internat Adrian Năstase. Fiul cel mic, Mihnea, nu a venit astăzi să-şi vadă tatăl. Soţia şi fiul cel mare au vorbit cu Adrian Năstase şi despre primirea pe care a avut din partea celorlalţi deţinuţui. Sunt voci care spun că nu au fost deloc ospitalieri.

Soţia şi fiul i-au dat cele patru sticle de apă minerală pe care le-au adus. Iar deţinutul-pacient trebuie să se mulţumească cu pachetul timp de 30 de zile: are dreptul la unul singur pe lună.

Dana şi Andrei au stat mai puţin de o oră de vorbă cu fostul premier. Restul timpului, lui Năstase îi ţine companie un deţinut operat de curând, care nu se poate mişca. 

Dacă Adrian Năstase va ieşi de la terapie intensivă, următoarele reuninuni de familie vor fi făcute la vorbitor. Vor avea două ore la dispoziţie să vorbească. Se pot privi în ochi şi se pot auzi cu ajutorul unui telefon. Însă nu se pot atinge.

Conform regulamentului, Adrian Năstase îşi poate întâlni familia la vorbitor, de patru ori pe lună. De cinci ori, atunci când este ziua de naştere a deţinutului. Însă ziua deţinutului Adrian Năstase a fost săptămâna trecută.

O persoană privată de libertate beneficiază, până la stabilirea regimului de executare, de patru vizite pe lună şi poate primi, tot lunar, un pachet cu alimente de maximum 16 kilograme, la care se pot adăuga şase kilograme de fructe şi legume.
 
De asemenea, deţinutul mai poate primi, tot lunar, o cantitate de maximum 20 de litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare.
   
În vederea vizitării celor privaţi de libertate, membrii de familie ai acestora sau alte persoane trebuie să-şi anunţe intenţia de a efectua vizita, telefonic, prin email sau direct la sediul penitenciarului, în timpul programului de lucru al sectorului de acordare a drepturilor la pachet şi vizită, înainte de data prezentării.
   
În cazul în care sunt respectate toate cerinţele legale, lucrătorul desemnat din cadrul sectorului de acordare a drepturilor la pachet şi vizite va comunica solicitantului data şi ora pentru efectuărea unei vizite cu durata de până la două ore.
 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close