Antena 3 CNN Actualitate Adrian Steinu Cercel, fost manager la Matei Balș: În clădirea arsă erau internați pacienți COVID dependenți de oxigen. Probleme cu căldura nu au fost

Adrian Steinu Cercel, fost manager la Matei Balș: În clădirea arsă erau internați pacienți COVID dependenți de oxigen. Probleme cu căldura nu au fost

Medicul Adrian Streinu-Cercel a adus clarificări, la Antena 3, în legătură cu incendiul izbucnit vineri dimineață într-un corp de clădire a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, în care patru pacienți și-au pierdut viața: "Instalația de oxigen a fost refăcută în totalitate"

Adrian Steinu Cercel, fost manager la Matei Balș: În clădirea arsă erau internați pacienți COVID dependenți de oxigen. Probleme cu căldura nu au fost
de Mia Lungu    |    29 Ian 2021   •   09:45

"Dorim să adresăm sincerele noastre condoleanțe familiilor care sunt greu încercate în aceste momente și evident că suntem alături de dânșii.", a spus medicul într-o intervenție în direct la Antena 3.

"Dorim să mulțumim întregii echipe a institutului Matei Bals care a gestionat foarte rapid această nenorocire. Este momentul să ne remobilizam și să vedem cum ducem lucrurile în continuare pentru că ce s-a întâmplat este devastator.

Vrem să asigurăm pe toată lumea că vom continuăm să ne facem treaba medicală cum știm noi mai bine și că ne vom concentra să fim alături de pacienții noștri."

Dr. Streinu-Cercel: Toate camerele din acea clădire au suplimentare de oxigen printr-un sistem nou pus la punct și făcut după toate criteriile

"În toată clădirea respectivă au fost internați pacienți cu COVID-19 în stare medie-severă, deci dependenți de oxigen. Toate camerele au suplimentare de oxigen printr-un sistem nou pus la punct și făcut după toate criteriile. Nu știm de la ce a pornit acest incendiu.

În ultima perioada nu au fost probleme cu căldura. Mai mult, noi suntem într-un plin proces de a ne pune propriile noastre centrale, dar probleme cu căldura nu au fost.

Instalațiile au fost verificate ultima dată în noiembrie iar instalația de oxigen care a fost refăcută în totalitate este din noiembrie - decembrie și chiar luna ianuarie. Practic revizuirile au fost făcute în mod constant."

Incendiu puternic la Institutul Matei Balș! 4 persoane și-au pierdut viața și peste 100 de pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuați

Un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Potrivit șefului DSU, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar un alt pacient și-a pierdut viața după minute bune de resuscitare.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului. 

Pompierii spun că au fost degajări mari de fum.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au acționat echipați conform protocolului COVID.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close