Antena 3 CNN Actualitate Adrian Vasilescu, BNR: Guvernul este la mâna băncilor în foarte multe împrejurări. Declarația lui Mihai Tudose, neinspirată

Adrian Vasilescu, BNR: Guvernul este la mâna băncilor în foarte multe împrejurări. Declarația lui Mihai Tudose, neinspirată

Adrian Vasilescu, BNR: Guvernul este la mâna băncilor în foarte multe împrejurări. Declarația lui Mihai Tudose, neinspirată
30 Aug 2017   •   12:04

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a comentat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, declarațiile premierului Mihai Tudose cu privire la băncile din România și comisioanele percepute de acestea.

Adrian Vasilescu a catalogat declarațiile premierului drept „neinspirate”, adăugând că ele au fost făcute de ”un intelectual care nu are de-a face cu băncile”. 

Mai mult, Vasilescu a ținut să sublinieze că Guvernul este ”la mâna băncilor în foarte multe împrejurări” și că această relație trebuie să fie una benefică.

”Guvernul României, în sfârșit, e la mâna băncile în foarte multe împrejurări. Lună de lună, Guvernul României se împrumută la bănci, plătește pensii, plătește salarii. E o relație continuă și o relație benefică între bănci și guvern”, a spus Adrian Vasilescu.

Despre incidentul relatat de Tudose cu privire la contul său din bancă, Adrian Vasilescu a afirmat că ”e o problemă de lege”.

”A avut un incident nefericit. Sunt sigur că astfel de lucruri se întâmplă. Eu vreau să fac o subliniere și aici este problema de lege. Băncile se mișcă în funcție  de cât le lasă legile să se miște. Nu am auzit pe nimeni de la Guvern, nici pe ministrul de Finanțe, nici pe primul ministru, că băncile ar încălca legea. Sigur, legile noastre sunt interpretabile, sunt slabe, și atât instituțiile, cât și oamenii, întind lucrurile cât este posibil, până la limita legii”, a spus Vasilescu.

Mihai Tudose: „Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun”

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marţi, că a refuzat să primească salariul pe un card bancar, întrucât nu a dorit să achite comisioanele impuse pentru tranzacţii. 

Întrebat la un post de televiziune de ce nu are bani în conturi la bănci, şeful Executivului a răspuns: "Nu prea am ce bani în bancă să am, că ăştia sunt toţi banii. (...) Am refuzat să îmi pun leafa pe card ca să nu trebuiască să îi dau băncii ăleia doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să îi dau, consider că nu merită. (...) Am avut un cont în bancă, cu o sumă minoră în valută, era vorba de 500 de dolari, şi după vreo doi ani m-a sunat banca să îmi spună că nu numai că nu mai am banii, trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că, de fapt, comisionul (...) a mâncat fondul. (...) Iertaţi-mă: 'Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun'. Dar atunci asta a fost poziţia mea ca persoană fizică", a spus Tudose. 

 

×
Subiecte în articol: mihai tudose Adrian Vasilescu BNR
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close