Antena 3 CNN Actualitate O aeronavă a aterizat forţat în Constanţa, după ce trenul de aterizare s-a defectat. A fost activat planul de urgenţă intern

O aeronavă a aterizat forţat în Constanţa, după ce trenul de aterizare s-a defectat. A fost activat planul de urgenţă intern

O aeronavă a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă a avut probleme la trenul de aterizare, vineri, în timp ce făcea zboruri în Constanţa, şi a fost activat planul de urgenţă.

de Georgiana Adam    |    15 Sep 2023   •   13:52

În final, aeronava a reuşit să aterizeze în siguranţă pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

"Azi, 15.09.2023, ora 10:58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța fără tren de aterizare, aeronavă aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă, au fost întreprinse activități specifice Planului de Urgență intern. 

Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor școală la aeroport.  

La bordul aeronavei se aflau doi membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistență medicală. 

Au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă, în vederea eliberării pistei. La ora 12:05 s-a revenit la starea inițială, pista fiind eliberată și operațională", se arată în comunicatul de presă transmis, vineri, de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.

"AIAS investighează evenimentul de aviație civilă produs în data de 15.09.2023 pe Aeroportul Constanța, din județul Constanța.

În data de 15.09.2023, în jurul orei locale 11:05, AIAS a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviație civilă pe Aeroportul Constanța, din județul Constanța, în care a fost implicată o aeronavă tip TECNAM P2006, înmatriculată YR-SST. Nu există victime.

Evenimentul face obiectul unei investigații privind siguranța, efectuate de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS). 

În acest sens a fost desemnată o comisie de investigație din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a desfășura activitățile specifice investigației preliminare", informează Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

 

×
Subiecte în articol: Constanța aeronava tren de aterizare
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close