Antena 3 CNN Actualitate Aglomerație infernală pe pârtiile din Poiana Brașov și Bușteni: Peste 1000 de turiști erau deja la coadă la prima oră a dimineții

Aglomerație infernală pe pârtiile din Poiana Brașov și Bușteni: Peste 1000 de turiști erau deja la coadă la prima oră a dimineții

Peste o mie de oameni au stat la o coadă uriaşă la telegondola din Poina Braşov. Mulţi turişti din Sinaia au mers acolo și în Bușteni să schieze, pentru că în Sinaia pârtiile sunt închise.

Aglomerație infernală pe pârtiile din Poiana Brașov și Bușteni: Peste 1000 de turiști erau deja la coadă la prima oră a dimineții
de Mia Lungu    |    30 Ian 2021   •   13:53

Peste o mie de oameni au stat la o coadă uriaşă la telegondola din Poina Braşov. Iubitorii de zăpadă şi schi au îndurat frigul şi nu au respectat niciun fel de distanţare socială ca să poată ajunge pe pârtie. De altfel, în Poiana Braşov hotelurile şi pensiunile au un grad de ocupare de peste 90%.

La ora deschiderii telegondolei, 9:00 fix, peste 1000 de turiști așteptau la coadă. Vreme este frumoasă la munte, 1 grad în Poiana Brașov și soare. În imaginile filmate cu drona, se poate observa coada întinsă pe zeci de metri. Sunt veniți din toată țara, din Vrancea, Ialomița, sunt cazați în Poiana și se distrează.

Aglomerație și pe Partia Kalinderu, în Bușteni. Distracția a devenit soră cu aglomerația la munte, odată cu vacanța elevilor. Părinții și copiii au evadat la munte pentru o gură de aer și relaxare. La săniuș și tubing s-au format cozi pe urcare, atât cei mici cât și cei mari și-au testat curajul și adrenalina.

Măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului sunt ignorate de turiștii de pe pârtii

În contextul unei aglomerări atât de mari de turiști, nici nu mai poate fi vorba de respectarea condițiilor de distanțare. Oamenii stau îngrămădiți unii lângă alții.

Turiștii evită pe cât posibil purtarea măștii. Unii stau la rând și sub pretextul consumului de lichide își dau masca jos, alții nu o poartă pur  si simplu. Nu sunt deranjați că sunt filmați. Nici distanțarea fizică nu este respectată, nu există 1,5 m între aceștia, deși sunt panouri avertizare la coadă.

La apariția unui echipaj de jandarmi, lucrurile se schimbă, fiecare turist care așteaptă la telescaun are brusc mască și o poartă corect. Unii dintre turiști sunt verificați de către echipaje și primesc avertismente pentru nepurtarea măștii.

Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Brașov. Cozi de zeci de metri la telegondolă

Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Brașov. Și nu vorbim despre o zi de weekend, ci de o zi normală din cursul săptămânii. La telegondolă, peste 500 de turiști, schiori și snowboarderi în cea mai mare parte, au stat joi la coadă ca să urce pe munte.

Rândul s-a întins pe aproximativ 300 m distanță, iar oamenii au avut răbdare chiar și 60 de minute cât durează până la îmbarcare. Vremea foarte bună i-a scos din case și i-a atras la munte.

Sezonul este în toi, însă cel mai important factor care aglomerează Poiana Brașov este imposibilitatea turistilor de a schia la Sinaia. Din cauza condițiilor meteo instalațiile de transport pe cablu sunt oprite. De altă parte, în Europa nu se schiază și românii au rămas acasă la ei.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close