Antena 3 CNN Actualitate Noi bani pentru refugiaţii ucraineni stabiliţi în România: 2000 de lei de familie, însă cu condiţii

Noi bani pentru refugiaţii ucraineni stabiliţi în România: 2000 de lei de familie, însă cu condiţii

Premierul Nicolae Ciucă va cere o analiză privind ajutoarele pe care le primesc refugiații ucraineni, potrivit unor surse apropiate Executivului.

Noi bani pentru refugiaţii ucraineni stabiliţi în România: 2000 de lei de familie, însă cu condiţii
Sursa foto: Gettyimages | Sean Gallup / Staff
de Cătălina Mănoiu    |    Ioana Mircea    |    23 Feb 2023   •   09:36

Guvernul îşi propune să reducă sprijinul financiar acordat pentru cazarea ucrainenilor din România. Premierul, Nicolae Ciucă, a cerut o analiză în acest sens şi surse guvernamentale precizează că ţara noastră este singura ţară care oferă în continuare acest ajutor financiar pentru cazarea ucrainenilor la aproximativ un an de la izbucnirea războiului.

Guvernul ar vrea să aloce maximum 2.000 de lei pentru o familie de ucraineni, iar acest sprijin financiar să fie condiționat. El va fi primit doar de ucrainenii care îşi trimit copiii la şcoală sau de cei care acceptă să se angajeze aici, în România.

În prezent statul român oferă 100 de lei pe zi cu TVA inclus pentru cazarea unui refugiat din Ucraina. Dacă ne uităm la acele situaţii în care într-o cameră locuiesc mai multe persoane, atunci sprijinul financiar este de 230 de lei pe zi, TVA inclus. Pentru unitățile de cazare puse la dispoziție de primărie sau de agenţi economici, banii alocaţi de statul român sunt de 50 de lei pe zi.

Citeşte şi: Guvernatorul Deltei Dunării, prima reacţie în scandalul Bîstroe: "Este imposibil să stabilim efectele"

Recent au fost suplimentări de fonduri. În şedinţa de Guvern de ieri s-a decis ca din fondul de rezervă să plece încă 158 de milioane de lei pentru a asigura aceste ajutoare.

×
Subiecte în articol: refugiați ucraineni
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close