Antena 3 CNN Actualitate Un nou ajutor de urgență pentru victimele infracțiunilor, anunță Ministerul Justiției

Un nou ajutor de urgență pentru victimele infracțiunilor, anunță Ministerul Justiției

Ministerul Justiţiei propune introducerea unui ajutor de urgenţă pentru victimele infracţiunilor.

Un nou ajutor de urgență pentru victimele infracțiunilor, anunță Ministerul Justiției
Sursa foto: Profimedia
de Laura Dinu    |    06 Feb 2023   •   10:36

Mai exact, acest ajutor va fi acordat sub formă de vouchere în limita unei sume echivalente cu cinci salarii minime pe economie.  

Salariul minim brut este acum de 3000 de lei pe lună, astfel că ajutorul prevăzut în proiectul Ministerului de Justiție este de maximum 15 mii de lei.  

Astfel, cei care au fost victimele infracțiunilor vor primi aceste vouchere într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii.  

Citește și: Schimbări majore pentru milioane de români! Banca Mondială învață Guvernul cum să umble la salarii şi sporuri

„Ministerul Justiției a inițiat astăzi, 3 februarie 2023, procedura de consultare publică a Proiectului de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum şi a criteriilor de selectare a entităților publice şi private înrolate în mecanismul de acordare şi pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiției, citat de spotmedia.ro.  

„Introducerea acestui mecanism de compensare, sub formă de vouchere, va contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare etc. Prin acest proiect este stabilită metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea şi decontarea acestor vouchere”, explică reprezentanții Ministerului Justiției. 

×
Subiecte în articol: victime infracțiuni ajutor stat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close