Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Schimbări majore pentru milioane de români! Banca Mondială învață Guvernul cum să umble la salarii şi sporuri

Schimbări majore pentru milioane de români! Banca Mondială învață Guvernul cum să umble la salarii şi sporuri

Salariile românilor riscă să fie date din nou peste cap anul acesta. Coaliția urmează să vină cu o nouă lege a salarizării, care ar trebui adoptată până în luna mai. Ce discuții sunt cu specialiştii de la Banca Mondială.

Schimbări majore pentru milioane de români! Banca Mondială învață Guvernul cum să umble la salarii şi sporuri
Sursa foto: Pixabay | Pexels
de Claudia Popovici    |    03 Feb 2023   •   19:28

Guvernul poartă discuții și cu specialiștii de la Banca Mondială, aceeași cu care au lucrat și la legea de eliminare a pensiilor speciale, care s-a dovedit a fi un eșec.

Deja au apărut primele probleme.Mai exact, nu știu ce să facă cu sporurile pe care angajații din mai multe domenii le încasează.

Vorbim de acele sporuri care trebuie introduse în salariul de bază, pentru că în două mari domenii, cel al Sănătății și al domeniului Ordinii Publice și Apărării Naționale, acolo unde sunt sute mii de angajați şi unde sunt date salariul de bază plus sporuri.

Schimbări majore pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu salariile

Fie că este vorba despre gărzi făcute de medici sau asistenți medicali sau la polițiști, ore suplimentare.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, detalii exclusive despre creşterea salariului minim, posibilă de la 1 iunie: "Da, PSD susţine aceste măsuri"

Iar aceste sporuri nu sunt purtătoare de costuri privind asigurările de sănătate și pensiile și trebuie trecute în salariul de bază, ceea ce ar însemna costuri uriașe pentru bugetul de stat.

Specialiştii Băncii Mondiale învață Guvernul cum să umble la salarii

La asta lucrează în momentul de față atât specialiștii de la Ministerul Muncii, dar și cei ai coaliției de guvernare, să găsească o soluție pentru ca sporurile să fie introduse în salariul de bază și să găsească fonduri pentru a plăti și contribuțiile pe aceste sporuri.

Mai au la dispoziție încă trei luni cel mult să găsească această soluții, pentru că este un jalon important în PNRR și de acesta depind și miliardele venite de la Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Câţi bani au adunat românii în sistemul privat de pensii. Cum puteţi afla contul

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close