Antena 3 CNN Actualitate Ajutor de zeci de milioane de euro pentru anumite categorii de agricultori. Condițiile de acordare

Ajutor de zeci de milioane de euro pentru anumite categorii de agricultori. Condițiile de acordare

Mai multe categorii de agricultori vor putea beneficia de ajutoare în valoare de 37,6 milioane de euro.

Ajutor de zeci de milioane de euro pentru anumite categorii de agricultori. Condițiile de acordare
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    21 Feb 2024   •   18:43

Comisia Europeană a dat undă verde astăzi schemei de ajutor propuse de România în valoare de 37,6 milioane de euro,187 milioane de lei pentru susținerea producătorilor de tomate și usturoi.

Schema a fost aprobată în conformitate cu cadrul temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 și modificat ulterior la 20 iulie 2022 și la 28 octombrie 2022.

Conform detaliilor schemei, ajutorul în valoare de 37,6 milioane de euro va fi acordat sub formă de granturi directe. Măsura are ca scop sprijinirea producătorilor de tomate în spații protejate, cum ar fi serele, și a producătorilor de usturoi, care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza instabilității pieței agricole generate de războiul din Ucraina.

Sprijinul financiar acordat prin această schemă nu va depăși suma de 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar și va fi disponibil până la data de 30 iunie 2024.

Comisia Europeană a concluzionat că această măsură este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei României, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite în cadrul temporar.În baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema conform normelor UE privind ajutoarele de stat, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: ajutor agricultori
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close