Antena 3 CNN Actualitate Al treilea deces cauzat de gripa porcină, înregistrat la o tânără din Ploieşti

Al treilea deces cauzat de gripa porcină, înregistrat la o tânără din Ploieşti

Al treilea deces cauzat de gripa porcină, înregistrat la o tânără din Ploieşti
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2011   •   13:04

Gripa porcină a făcut o a treia victimă în România. Este vorba despre o tânără de 23 de ani din Ploieşti care se afla internată de miercurea trecută în stare gravă.

În momentul în care a contractat virusul A/H1N1, tânăra era însărcinată în 7 luni. Starea ei de sănătate s-a agravat, astfel că medicii au decis să efectueze o cezariană. Copilul a murit, însă, la doar câteva ore de la naştere.

În ultimele două zile, tânăra era ţinută în viaţă de aparate la Maternitatea din Ploieşti. Marţi dimineaţă, inima acesteia a cedat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Al treilea caz de la începutul anului

Acesta este al treilea deces înregistrat anul acesta în România la pacienţi diagnosticaţi cu gripă nouă. Primul caz s-a înregistrat la Iaşi, unde un bărbat de 60 de ani a murit la spital. Bărbatul a început să se simtă rău la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Egipt pe care a făcut-o de sărbători.

Al doilea deces s-a înregistrat tot la Iaşi. Este vorba despre o femeie de 29 de ani, care suferea de mai multe afecţiuni cronice. Femeia a murit la mai puin de 24 de ore după ce a fost internată în stare gravă.

În prezent, la Iaşi mai există două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul gripei porcine. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani şi o femeie de 34 de ani. Medicii susţin că starea de sănătate a acestora este una bună.

Simptome şi recomandări

Începând din toamna anului 2009, gripa porcină a ucis în România peste 120 de persoane. Simptomele bolii sunt similare cu cele ale gripei obişnuite. Printre acestea, febră, tuse, dureri în gât, dureri de cap, frisoane, oboseală şi dureri musculare. Virusul se transmite prin contact direct, dar şi prin tuse sau strănut.

Medicii le recomandă copiilor, femeilor însărcinate şi persoanelor cu alte afecţiuni să evite zonele aglomerate. Iar la orice semn al unei gripe normale, pacientul trebuie să se adreseze imediat medicului de familie sau celui specialist.

×
Subiecte în articol: gripa porcina prahova deces
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close