Antena 3 CNN Actualitate Alarmă aeriană la Kiev, la scurt timp după ce Klaus Iohannis s-a alăturat întâlnirii liderilor europeni cu Volodimir Zelenski

Alarmă aeriană la Kiev, la scurt timp după ce Klaus Iohannis s-a alăturat întâlnirii liderilor europeni cu Volodimir Zelenski

Alarma aeriană s-a declanșat la scurt timp după ce președintele român Klaus Iohannis a intrat în hotelul unde este găzduit în capitala ucraineană.

Alarmă aeriană la Kiev, la scurt timp după ce Klaus Iohannis s-a alăturat întâlnirii liderilor europeni cu Volodimir Zelenski
Sursa foto: Președinția României
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2022   •   10:57

Iohannis participă, alături de Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi la discuțiile cu Volodimir Zelenski.

"Semnalul de alarmă aeriană spune că există un pericol deasupra Ucrainei și că orice zonă poate fi bombardată de ruși", a transmis corespondentul Antena 3 la Kiev, Sabrina Preda, realizator News Hour with CNN.

Corespondentul Antena 3 a precizat că dispozitivul local de securitate este foarte numeros iar traficul este blocat pe străzile din centrul Kievului.

De asemenea, cei patru lideri europeni sunt însoțiți de propriul lor dispozitiv de securitate.

Pe parcursul vizitei liderilor europeni în Ucraina, aceștia vor merge într-o locație care a fost eliberată de sub controlul trupelor ruse.

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi urmează să susțină, mai târziu în cursul zilei, o conferință de presă comună cu președintele ucrainean.

Măsuri dure de securitate la Kiev în timpul vizitei liderilor europeni

"Ora și locul întâlnirii celor patru lideri cu șeful statului ucrainean sunt, momentan, confidențiale. Liderii francez, german și italian au intrat în urmă cu puțin timp într-un hotel de lux din Kiev și au făcut cu mâna presei, fără a face, însă, declarații", a precizat corespondentul Antena 3, Sabrina Preda.

Găsirea unei soluții pentru exportul cerealelor ucrainene și evitarea unei crize alimentare mondiale se vor afla pe agenda dialogului, printre multe alte subiecte.

Crimele de război comise de Rusia în Ucraina au fost menționate de președintele francez Emmanuel Macron.

"Mă voi deplasa împreună cu președintele Zelenski într-o locație în care au fost comise crime de război și voi face declarații împreună cu liderul ucrainean. Cred că este un moment foarte important", a spus președintele francez în capitala ucraineană, în urmă cu puțin timp.

×
Subiecte în articol: Alarma aeriana Kiev Klaus Iohannis
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close