Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a ajuns la Kiev. A trecut printre gărzi înarmate și a făcut cu mâna trecătorilor | Mesajul transmis de președintele român

Klaus Iohannis a ajuns la Kiev. A trecut printre gărzi înarmate și a făcut cu mâna trecătorilor | Mesajul transmis de președintele român

Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns la Kiev, unde urmează să participe la discuții cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, alături de liderii Franței, Germaniei și Italiei.

Klaus Iohannis a ajuns la Kiev. A trecut printre gărzi înarmate și a făcut cu mâna trecătorilor | Mesajul transmis de președintele român
Sursa foto: Președinția României
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2022   •   10:22

Președintele român a marcat momentul cu un mesaj pe Twitter, în limba engleză.

"Astăzi, la Kiev, împreună cu colegii mei europeni, Cancelarul Olaf Scholz, Președintele Emmanuel Macron și Premierul Mario Draghi, pentru a arăta sprijinul nostru puternic și solidaritatea deplină față de președintele Volodimir Zelenski și de poporul ucrainean.

Această agresiune ilegală rusă trebuie să înceteze!",  a scris președintele român.

El a reluat mesajul și pe contul de Facebook, în limba română, modificând ultima frază.

Klaus Iohannis: "Agresiunea Rusiei în Ucraina trebuie să înceteze"

"Această agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei trebuie să înceteze!", a postat liderul de la București.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Șeful statului român se alătură delegației celor trei lideri europeni: președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

Macron, Scholz și Draghi au ajuns joi dimineața la Kiev, după ce au călătorit circa 12 ore cu trenul, din Polonia.

Klaus Iohannis s-a alăturat după ce a urmat un alt traseu.

Volodimir Zelenski urmează să îi primească pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul președinției, pentru discuții considerate cruciale înaintea summitului UE din 23-24 iunie.

O conferință de presă este programată după-amiezii, apoi în program este un „prânz privat” târziu.

×
Subiecte în articol: Kiev Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close