Antena 3 CNN Actualitate Patru persoane infectate cu virusul AH1N1, în stare gravă

Patru persoane infectate cu virusul AH1N1, în stare gravă

Alerta maximă din cauza gripei noi, în Prahova. Nu mai puţin de 196 de cazuri de infectare au fost confirmate până acum în judeţ. Autorităţile medicale din zonă au luat mai multe măsuri de siguranţă, după ce boala s-a manifestat şi în rândul personalului din spitale.

Patru persoane infectate cu virusul AH1N1, în stare gravă
Sursa foto: gripa
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2010   •   09:55

Patru dintre cele aproape 200 de cazuri confirmate de infectare cu virusul AH1N1 sunt în acest moment în stare gravă. Printre bolnavi se numără o femeie însărcinată, dar şi o alta care a născut prematur şi al cărei bebeluş nu a mai putut fi salvat.

Încă de la începutul anului, în majoritatea unităţilor medicale, în special în maternităţi, au fost instituite măsuri de siguranţă, menite să protejeze medicii şi personalul auxiliar.

În urma solicitărilor tot mai numeroase venite din partea maternităţilor dar şi de la Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Judetean de Urgenţă Ploieşti, primul stoc de vaccinuri primite de la Ministerul Sănătăţii este pe terminate.

În Prahova, doar 15% dintre persoanele incluse în categoriile de risc, s-au vaccinat, în ultima lună, împotriva gripei noi.

Potrivit ultimului bilanţ, numărul românilor care au murit din cauza gripei porcine a ajuns la 66 , iar cel al îmbolnăvirilor, la 5.915 .

Gripa nouă a provocat o tragedie şi în lumea artistică. Actorul Toni Tecuceanu, cunoscut pentru apariţiile sale în emisiunea Cronica Cârcotaşilor şi în filmul "Amintiri din Epoca de Aur", a murit luni noapte, în urma contaminării cu virusul AH1N1.

×
Subiecte în articol: gripa AH1N1 prahova
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close