Antena 3 CNN Actualitate Alertă de vreme severă imediată! Prognoza METEO 6 decembrie 2020

Alertă de vreme severă imediată! Prognoza METEO 6 decembrie 2020

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, avertizări Cod galben de intensificări ale vântului și ceață în 12 județe. În zona de munte a judeţelor Gorj și Vâlcea se anunță rafale de 100 - 120 km/h.

Alertă de vreme severă imediată! Prognoza METEO 6 decembrie 2020
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    06 Dec 2020   •   08:20

Astfel, până la ora 11:00, în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş și Hunedoara se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/h, iar pe crestele montane 90 - 100 km/h.

În zona de munte a judeţelor Gorj și Vâlcea se anunță rafale de 100 - 120 km/h.

De asemenea, până la ora 11:00, zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova și Dâmboviţa se află sub Cod galben de vânt, cu rafale ce vor atinge 90 - 110 km/h.

În mai multe localități din Harghita va persista ceaţa până la ora 10:00 și izolat vor fi depuneri de chiciură. Totodată, până la ora 9:00 mai multe localități din Neamţ sunt sub avertizare Cod Galben de ceață, scrie Mediafax. 

Prognoza METEO 6 decembrie 2020. Vremea în țară

În această dimineață, cerul este variabil în regiunile intracarpatice, iar în restul teritoriului este nebulozitate stratiformã, asociatã pe arii restrânse cu burniţã sau ploaie slabã. Vântul suflã slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi pe creste unde rafalele sunt de peste 70....90 km/h, dar local şi la cote mai reduse şi în Banat, Oltenia şi Muntenia. Temperatura aerului la ora 05 avea valori cuprinse între -5 grade la Miercurea Ciuc şi 11 grade la Ştei, în judeţul Arad. Izolat se semnaleazã ceaţã în centru, sud şi est.

Astăzi, vremea va fi în general închisã şi se va rãci faţã de ziua precedentã în sudul şi estul ţãrii, unde local va ploua slab sau va burniţa. În celelalte regiuni, deşi valorile termice vor marca o uşoarã scãdere, se vor situa în continuare cu mult peste cele caracteristice datei. Cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala cu totul izolat. La munte vor fi precipitaţii mixte şi zolat condiţii de polei. Vântul va avea intensificãri susţinute la munte, cu rafale de peste 80...100 km/h în masivele sudice, precum şi în Banat, mai ales în sud, unde se vor atinge viteze, în general, de 65...75 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în medie cu 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în nord-est şi 15 grade în vest. Pe alocuri, dimineaţa, va fi ceaţã.

Prognoza METEO 6 decembrie 2020. Vremea în Capitală

Duminică dimineața, cerul este noros, iar în unele cartiere plouã slab. Vântul suflã slab şi moderat, iar la ora 08 se înregistrau 4 grade la staţia meteo Filaret şi 3 grade la Bãneasa şi Afumaţi.

Astăzi, vremea va fi închisã şi se va rãci faţã de ziua precedentã, devenind apropiatã de normalul termic al perioadei. Trecãtor va ploua slab, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 7...8 grade.

×
Subiecte în articol: cod galben vant ceata
Parteneri
Măsura Guvernului care va afecta peste jumătate din populație
x close